Σύλλογοι γυναικών Σάμου: Με παρέμβαση τους επιλύθηκε το θέμα που αντιμετώπιζε μητέρα με το επίδομα αναπηρίας του παιδιού της

Η περικοπή ενός αναπηρικού επιδόματος σε παραπληγικό 6χρονο αγόρι το προηγούμενο διάστημα, έγινε η αφορμή το θέμα να αναδειχτεί μέσα από τους γυναικείους Συλλόγους της Σάμου, μελών της ΟΓΕ, οι οποίοι μετά από παρεμβάσεις που έκαναν στην περιφέρεια, αλλά και κεντρικά στην Αθήνα κατάφεραν να δώσουν λύση στο θέμα.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε ρεπορτάζ από το ertnews και την ΕΡΤ Αιγαίου με παρέμβαση της μητέρας του 6χρονου. Ωστόσο μέσα από αυτές τις ενέργειες αναδείχτηκε η υποστελέχωση στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Σάμου (ΚΕΦΙΑΠ), αφού ένα παιδί με αναπηρία δικαιούται κάποιες παροχές που δεν μπορεί να έχει λόγω των τραγικών ελλείψεων σε αυτές.

Συγκεκριμένα τα μέλη της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου και του Συλλόγου Γυναικών Μυτιληνιών απευθυνόμενα στον Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, αφού η συγκεκριμένη δομή αποτελεί τμήμα του, ενημερώθηκαν για την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση και την υποβάθμιση της συγκεκριμένης μονάδα. Η μία και μοναδική παιδίατρος που ανήκει στο ΚΕΦΙΑΠ, είναι μετακινημένη εδώ και χρόνια στο νοσοκομείο καλύπτοντας ανάγκες της παιδιατρικής κλινικής, ενώ άλλος ιατρός δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει καθόλου νοσηλευτικό προσωπικό, δεν έχει δικό του προσωπικό καθαριότητας, δεν έχει καθόλου ψυχολόγους, εργοθεραπευτές, φυσίατρους και διοικητικούς υπαλλήλους.

Αυτό σημαίνει ότι ειδικά για ανάπηρους που δεν μπορούν να μετακινηθούν προς το ΚΕΦΙΑΠ είναι σχεδόν αδύνατον να λάβουν τις παροχές που δικαιούνται. Το ΚΕΦΙΑΠ στη Σάμο έχει μια κοινωνική λειτουργό, μία λογοθεραπευτή και δύο φυσικοθεραπευτές, ενώ οι κτιριακές τους εγκαταστάσεις είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Το επόμενο διάστημα οι σύλλογοι θα πάρουν πρωτοβουλίες και θα διεκδικήσουν την χρηματοδότηση και την στελέχωση του ΚΕΦΙΑΠ με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό, όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων, την στελέχωση με μόνιμους παιδιάτρους του νοσοκομείου και ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με έμφαση στην πρόληψη και στην αποκατάσταση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος