Συλλεκτικά νομίσματα, αφιερωμένα στη Χίο – Πρόταση Π. Μπουγδάνου (video)

Στην έκδοση συλλεκτικών κερμάτων και νομισμάτων για τη Χίο, τα οποία θα κυκλοφορήσουν τη φετινή χρονιά, θα προχωρήσουν το Υπουργείο Οικονομικών, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Εθνικό Νομισματοκοπείο.
Με αυτό τον τρόπο θα τιμήσουν την επέτειο των 200 χρόνων από τις Σφαγές της Χίου και μετά από συνεννοήσεις που από την Ανοιξη του 2021 είχαν με την Περιφερειακή Ενότητα Χίου.
Στο τέλος του καλοκαιριού πρόκειται να κυκλοφορήσει το μεγάλου αργυρό νόμισμα με θέμα τις Σφαγές της Χίου. στη μια του πλευρά φέρει λεπτομέρεια από τον ομώνυμο πίνακα του Ντελακρουά. Από την άλλη δύο δάκρυα, ένα κόκκινο για το αίμα που χύθηκε και ένα διάφανο όπως το δάκρυ της μαστίχας.

Συλλεκτικά νομίσματα, αφιερωμένα στη Χίο – Πρόταση Π. Μπουγδάνου (video)Η 2η συλλεκτική σειρά με τα 8 Ελληνικά κέρματα κοπής 2022 και θέμα : «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΧΙΟΣ», κυκλοφόρησε σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σύμβουλο- τέως Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνο, στις 8 Ιουνίου 2022.
Πρόκειται για μια συσκευασία σε θήκη και πιο συγκεκριμένα, ένα εκτυπωμένο τρίπτυχο με φωτογραφικό υλικό της Χίου και 8 κέρματα το καθένα. Συνολικά θα κυκλοφορήσουν 10.000 τεμάχια.

Συλλεκτικά νομίσματα, αφιερωμένα στη Χίο – Πρόταση Π. Μπουγδάνου (video)Μάλιστα για την καλύτερη προβολή των συλλεκτικών αυτών σειρών, με πρωτοβουλία του κ. Μπουγδάνου έχει συσταθεί μια άτυπη εθελοντική ομάδα, με πυρήνα όσους συνέβαλαν στον σχεδιασμό και υλοποίηση των δύο αυτών δράσεων της Τράπεζας της Ελλάδος.
«Προτείνουμε να δεσμευθεί έγκαιρα, ένα μέρος της συλλεκτικής αυτής σειράς από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και θεσμικούς φορείς όπως ο Φορέας Τουρισμού, το Επιμελητήριο Χίου, κ.ά. Αυτό θα διευκολύνει κατά πολύ την προμήθεια από τους Χιώτες συλλέκτες, οι οποίοι έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους», σημείωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παντελής Μπουγδάνος.
Παράλληλα μπορεί να αποτελέσει ένα ξεχωριστό εθιμοτυπικό δώρο για τους εκπροσώπους Αρχών, φορέων και Συλλόγων που επισκέπτονται τη Χίο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος