Συγκροτούν δίκτυο οι Πράσινοι αυτοδιοικητικοί (ηχητικό)

Με τη συμμετοχή του Μιχάλη Μπάκα από τη Μυτιλήνη, το Σάββατο 17/9/2022, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η  πανελλαδική συνάντηση των Πράσινων αυτοδιοικητικών. Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη των Πράσινων από όλη την Ελλάδα, σε όλες τις βαθμίδες της τοπικής αυτοδιοίκησης, νυν και τέως σύμβουλοι σε Τοπικά, Δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά στην ιδιαίτερα σημαντική συγκυρία σε διεθνές, ελλαδικό και τοπικό επίπεδο και την ανάγκη να συντονισμού της δράσης και του βηματισμού όλων των ζωντανών οικολογικών, πράσινων, φιλοζωικών και εναλλακτικών δυνάμεων της χώρας.

Αποφασίστηκε η συγκρότηση και η ανάπτυξη ενός Δικτύου Πράσινων Αυτοδιοικητικών, με στόχο την αλληλοενημέρωση και τη στήριξη των αυτόνομων οικολογικών σχημάτων στις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας.

Η αξιοποίηση των διαμορφωμένων θέσεων του χώρου για την Αυτοδιοίκηση, το πρασίνισμα των πόλεων και των οικισμών, η αποκέντρωση, η προστασία της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος, η υπεράσπιση της ζωής και της φύσης, την κοινωνική αλληλεγγύη, η συμμετοχή των πολιτών και ο εμπλουτισμός τους αποτελούν άμεση προτεραιότητα.

Η διακήρυξη υπογράφτηκε από τους Πράσινους αυτοδιοικητικούς, δηλώνοντας ότι θα κατέβουν ενωμένοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, συνεχίζοντας μια σημαντική πορεία και αναδεικνύοντας τα πεδία όπου ο οικολογικός χώρος σκέφτεται υπεύθυνα, δρα ενιαίος, επηρεάζει την κοινωνική συνείδηση ή εφαρμόζει πράσινες πολιτικές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος