Στους δρόμους οι εργαζόμενοι του βοήθεια στο σπίτι – Απεργούν την Παρασκευή

Απεργούν οι εργαζόμενοι τους Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι της Σάμου, την Παρασκευή 21 Οκτώβρη, ενώ στις 10 το πρωί θα υπάρξει συγκέντρωση στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.

Οι εργαζόμενοι του Νομού θα ενώσουν τις φωνές τους με τους εργαζόμενους του προγράμματος σε όλη την Ελλάδα ζητώντας να σταματήσει ο πολυετής εγκλωβισμός τους και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να ενισχυθεί η υπηρεσία.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της προκήρυξης 4Κ/2022 του ΑΣΕΠ μένουν στο δρόμο 163 εργαζόμενοι, ενώ επιπλέον η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ακυρώνει την πρόσληψη άλλων 1100 (περίπου το 1/3 των εργαζομένων), αφού δεν λαμβάνει υπόψη του την ειδική εμπειρία που έχουν ως εργαζόμενοι του προγράμματος. Αποτέλεσμα, να κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του ένα μεγάλο πλήθος των εργαζομένων, μεταξύ αυτών και έξι εργαζόμενοι του προγράμματος από τους 17 που εργάζονται σε Σάμο και Φούρνους.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ εκφράζουν στήριξη και συμπαράσταση στους συναδέλφους στο Βοήθεια στο Σπίτι και διεκδικούν:

• Νομοθετική ρύθμιση, ώστε κανένας επιτυχών όλων των κατηγοριών από τους τελικούς πίνακες του διαγωνισμού της προκήρυξης 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ, όπως αυτοί έχουν ανακοινωθεί, να μην αποκλεισθεί και μείνει χωρίς εργασία

• Νομοθετική ρύθμιση προκειμένου και οι 163 πολυετείς εργαζόμενοι στο ΒΣΣ που έμειναν εκτός προκήρυξης, να μονιμοποιηθούν και να παραμείνουν στην εργασία τους

• Άμεσα να πληρωθούν δεδουλευμένα 8 μηνών που οφείλονται στους εργαζόμενους που ήταν με σύμβαση έργου από το 2010. Για όσο παραμένουν απλήρωτοι να υπάρχει αναστολή πληρωμών σε δημόσιο, τράπεζες. Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, κατάσχεση και πλειστηριασμός.

• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και πρόσληψη περισσότερου προσωπικού, με βάση τις ανάγκες.

Τέλος η Λαϊκή Συσπείρωση Αν. Σάμου ζητά, από το δημοτικό συμβούλιο χωρίς δεύτερη σκέψη να απαιτήσει από την κυβέρνηση, να μην υπάρξει κανείς από τους ήδη εργαζόμενους στο Πρόγραμμα ανεξάρτητα από προϋπηρεσία, που να μην μονιμοποιηθεί και να προσληφθεί το επιπλέον απαιτούμενο προσωπικό, με μόνιμη σχέση εργασίας. Επίσης, να πληρώσει άμεσα, χωρίς άλλα νομικά τερτίπια τα δεδουλευμένα στους 7 εργαζόμενους της πρώην αμαρτωλής δημοτικής Επιχείρησης Πυθαγορείου και να προχωρήσει στη προμήθεια αυτοκινήτων και να αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία του Προγράμματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος