Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γενική γραμματέας η Χριστιάνα Καλογήρου

Στη θέση του Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τοποθετήθηκε η μέχρι σήμερα Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου, πρώην βουλευτής Λέσβου και Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου.

Η Χριστιάνα Καλογήρου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (M.Sc) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, με θέμα τις Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων στους Διοικητικούς και Αναπτυξιακούς Τομείς.
Έχει εργαστεί επί 20ετία στον ιδιωτικό τομέα.

Το 2004 εκλέχθηκε βουλευτής του νομού Λέσβου με την Νέα Δημοκρατία. Το 2012 ανέλαβε τη θέση Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου του Υπουργείου Εσωτερικών. Το 2014 εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Από τον Αύγουστο του 2019 έως τον Απρίλιο του 2021 διετέλεσε Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Σήμερα ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως δήλωσε η κ. Καλογήρου, “Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη η τοποθέτησή μου από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στη θέση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Με όλες μου τις δυνάμεις και με απόλυτη αφοσίωση στα νέα μου καθήκοντα, θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια και να συμβάλλω στις άοκνες προσπάθειες που κάνουν ο Υπουργός κ. Σπήλιος Λιβανός, οι Υφυπουργοί κ. Γιάννης Οικονόμου και κα. Φωτεινή Αραμπατζή, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας και το σύνολο των στελεχών και εργαζομένων του ΥΠΑΑΤ, για τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας.
Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε αυτούς τους 21 μήνες, καθώς και το στελεχικό δυναμικό του Υπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την αγαστή και παραγωγική μας συνεργασία”.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος