Στο Δ.Σ. Μυτιλήνης η δημιουργία νέου ΚΥΤ στην περιοχή της Βάστριας

Ξανά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης έρχεται σήμερα, το θέμα της έγκρισης του σώματος στη δημιουργίας της νέα δομής προσφύγων αυτή τη φορά όμως ονοματίζοντας και την περιοχή που έχει αποφασιστεί από το Υπουργείο η δημιουργία της. Πρόκειται για την περιοχή Βάστρια χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η οριστική χωροθέτηση αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Πλάτης έχουν νοικιαστεί ιδιόκτητα γεωτεμάχια για την εγκατάστασή  της.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση οριακά το σώμα αποφάσισε υπέρ της δομής με 16-15 ψήφους,  ενώ καταγγέλθηκε το γεγονός ότι δε δόθηκε η δυνατότητα στον πρόεδρο της κοντινότερης κοινότητας να ψηφίσει, που όμως δε θα άλλαζε το αποτέλεσμα αφού σε περίπτωση ισοψηφίας  μετράει η διπλή ψήφος του πρόεδρου του σώματος.

Με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση που θα μεταδοθεί απευθείας από το κανάλι του δήμου στο YouTube , η επιτροπή αγώνα Λέσβου κατά της δημιουργίας νέας δομής,  απευθυνόμενη στους δημοτικούς συμβούλους που θα κληθούν να ψηφίσουν τονίζει ότι «στην πραγματικότητα καλείστε, ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Λεσβιακού λαού, να αποφασίσετε για το μέλλον του νησιού μας και όχι απλά για την επιλογή μιας θέσης. Οι μάσκες πλέον έχουν πέσει.

Οι υπερδομές είναι μέρος μιας μεταναστευτικής στρατηγικής που εκφράζεται από το νέο «Σύμφωνο για την μετανάστευση και το άσυλο». Ένα Σύμφωνο που γκριζάρει τα νησιά μας θεωρώντας τα ουδέτερες ζώνες διαλογής μεταναστών. Ένα Σύμφωνο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων με απορριπτικές αποφάσεις ασύλου στα νησιά μας. Ένα Σύμφωνο που θα οδηγήσει στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς τα νησιά μας δεδομένου ότι οι υπόλοιπες χώρες πρώτης υποδοχής έχουν ενεργές συμφωνίες επιστροφής με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής ενώ η Ελλάδα είναι έρμαιο στις διαθέσεις της Τουρκίας».

«Θα πρέπει παράλληλα να γνωρίζετε κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ότι αν δεν ακυρωθεί η κατασκευή μόνιμης υπερδομής στην Βάστρια με την ψήφο σας, αυτή θα ακυρωθεί στο πεδίο όπως έγινε και πέρυσι στην Καράβα. Οπότε θετική ψήφος στο Δημοτικό συμβούλιο θα συνεπάγεται μόνο αποδοχή των ανωτέρω σχεδιασμών και ενδεχομένως την μονιμοποίηση της δομής του Μαυροβουνίου. Εμείς σας δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για να κλείσει και αυτή η προσωρινή δομή και σας θέλουμε δίπλα μας στον αγώνα αυτό» σημειώνει σε άλλο σημείο η επιτροπή αγώνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος