Στο Χιώτικο Σπίτι της Νέας Υόρκης ο υπουργός Ν. Μηταράκης

Επίσκεψη στο Χιώτικο Σπίτι στη Νέα Υόρκη, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Χιακής Ομοσπονδίας, πραγματοποίησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης.

Η επίσκεψη του κ. Μηταράκη έγινε στις 20 Μαΐου, στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο του 1ο Φόρουμ Επισκόπησης Διεθνούς Μετανάστευσης που διεξήχθη στον ΟΗΕ.
Ο κ. Μηταράκης στη συζήτηση με τους Ομογενείς, είχε την ευκαιρία να αναφερθεί, όπως σημειώνεται στη σχετική ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στους 4 σημαντικούς άξονες ανάπτυξης της Χίου.

Πρώτον, την διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την αποσύνδεση του από το Μεταναστευτικό.
Δεύτερον, την εξέλιξη των μεγάλων έργων υποδομών της γενιάς μας. Την αναβάθμιση του αεροδρομίου, την παράδοση του νέου Δικαστικού Μεγάρου και την έναρξη εργασιών στο Φράγμα Κόρης Γεφύρι.
Τρίτον, τη συμπερίληψη της Χίου στα νέα τοπικά πολεοδομικά σχέδια και συνεπώς την αναπτυξιακή προοπτική για τον τουρισμό της.
Και τέλος στη μεταναστευτική κρίση, που όπως τόνισε «αφήνει οριστικά πίσω της η Χίος».

Στο Χιώτικο Σπίτι της Νέας Υόρκης ο υπουργός Ν. Μηταράκης
Καλώντας τους Ομογενείς να συμμετάσχουν στις επόμενες εκλογές, συμβάλλοντας έτσι στο μέλλον της Χίου, ο κ. Μηταράκης επισήμανε την πολυσχιδή δράση της ελληνικής Ομογένειας στην Αμερική που είναι πολύ σημαντική.

“Ο Απόδημος Ελληνισμός είναι η δύναμη μας”, σημείωσε ο Νότης Μηταράκης, που αναφέρθηκε επίσης “στα μεγάλα εθνικά θέματα και τη σημασία της άκρως επιτυχημένης επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Μια επίσκεψη με θετικό πρόσημο, τόσο για το κύρος της χώρας μας, όσο και για τα εθνικά συμφέροντα”.

“Οι πιο συγκινητικές στιγμές, όμως, της χθεσινής συνάντησης μας διαδραματίστηκαν, σημειώνει, όταν η συζήτηση μας «πήγε» στη Χίο.
Το ενδιαφέρον για την πατρίδα και η πηγαία νοσταλγία των Ομογενών μας ήταν διάχυτο”, προσθέτει στην ανάρτησή του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος