ertnews.gr

Στο χάρτη της κρουαζιέρας ξαναμπαίνει η Λέσβος (video)

04/10 14:04
Στο χάρτη της κρουαζιέρας ξαναμπαίνει η Λέσβος (video)

Σε εξειδικευμένη εταιρεία που διαχειρίζεται λιμάνια  για κρουαζιέρα αναθέτει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τη μελέτη για να ξαναμπεί η Λέσβος στον χάρτη του τουρισμού κρουαζιέρας.

Συγκεκριμένα σύναψε σύμβαση με την εταιρεία FiveSenses  Consulting και το Μάρτιο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Μπρας θα παρουσιάσει τις προτάσεις του με το πλάνο που θα πρέπει να ακολουθηθεί για να επιστρέψουν τα κρουαζιερόπλοια στο νησί.

Πρώτη κίνηση, η συμμετοχή της Λέσβου ως προορισμός κρουαζιέρας στην έκθεση το Μάρτιο στο Μαϊάμι. “Το νησί της Λέσβου έχει πάρα πολλά να δώσει στην κρουαζιέρα και υπάρχουν παραδοτέα που θα βοηθήσουν να αναδομήσουμε το προϊόν του νησιού και να  επανα-συστήσουμε τη Λέσβο ως προορισμό” σημείωσε ο κ. Μπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν μαζί με τον Περιφερειάρχη αλλά και τους υπόλοιπους φορείς.

Τον επόμενο χρόνο το πρόγραμμα της κρουαζιέρας έχει κλείσει. Στόχος λοιπόν είναι η πληροφορία για το τουριστικό προϊόν του νησιού να διοχετευθεί με τέτοιο τρόπο που από το 2024 να βάλει στο παιχνίδι του τουρισμού κρουαζιέρας και τη Λέσβο.

Να θυμίσουμε ότι το θέμα αυτό είχε συζητηθεί σε σύσκεψη τον Ιανουάριο του 2022 και το Μάρτιο η επιτροπή που είχε συγκροτηθεί, με επικεφαλής το επιμελητήριο Λέσβου, κατέθεσε αίτημα στην Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει με 30.000 ευρώ το συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης.

Στο χάρτη της κρουαζιέρας ξαναμπαίνει η Λέσβος (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version