Στο 3ο Διεθνές Συμπόσιο του Πανεπιστημίου του Γέιλ για το ελαιόλαδο και την Υγεία ο Ν. Θωμαϊδης

Ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νικόλαος Σ. Θωμαΐδης, που έλκει την καταγωγή του από τη Μυτιλήνη, προσκεκλημένος του Πανεπιστημίου του Γέιλ, της Σχολή Δημόσιας Υγείας, και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής-Επιστημονικής Επιτροπής του Συμποσίου, συμμετείχε στο 3ο Διεθνές Ετήσιο Συμπόσιο για το Ελαιόλαδο και την Υγεία του Πανεπιστημίου του Γέιλ.

Το Συμπόσιο διεξήχθη στην πόλη της Χαέν, της Περιφέρειας της Ανδαλουσία στην Ισπανία μεταξύ 9-12 Δεκεμβρίου 2021, όπου συμμετείχαν ακαδημαϊκοί φορείς, οργανισμοί και παραγωγικοί φορείς. Το Συμπόσιο συνδιοργανώθηκε με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου της Χαέν (University of Jaӗn).

Οι ομιλητές του Συμποσίου πραγματεύτηκαν θέματα που άπτονται της χημείας, της βιοδραστηριότητας και της οργανοληπτικής ανάλυσης του ελαιολάδου, και σχέση της υγείας με την κατανάλωση ελαιολάδου και της Μεσογειακής διατροφής, όπως και τις νέες εξελίξεις σχετικά με τη φυτοπροστασία, την τεχνολογία ελαιοποίησης και την αειφορία του ελαιοκομικού τομέα. Αναπτύχθηκαν επίσης θέματα που αφορούσαν τη γαστρονομία και τον πολιτισμό, την οικονομία και τις πολιτικές ανάπτυξης του ελαιοκομικού τομέα, καθώς και την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας και της βιοοικονομίας στο πλαίσιο της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής «Από το Χωράφι στο Ράφι» και της «Πράσινης Συμφωνίας».

Η συμμετοχή του κ. Θωμαϊδη στο τρίτο συμπόσιο του Πανεπιστημίου Yale για το ελαιόλαδο κατέδειξε ότι η κατάκτηση του πρώτου βραβείου στην κατηγορία “καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες” στον πανελλήνιο διαγωνισμό Trophy Challenge από την επιχειρηματική – ερευνητική ομάδας του εργαστηρίου του, πέρα απο την ιδιαίτερη χαρά και δύναμη για την συνέχεια, που του έδωσε, είναι και απολύτως απαραίτητη σε μία νεα εποχή στην οποία το ελαιόλαδο, η επιτραπέζια ελιά και τα άλλα τρόφιμα εθνικής προτεραιότητας θα εμπορεύονται με προστιθέμη αξία αν υποστηρίζονται ψηφιακά ως προς την αυθεντικότητα τους και ως προς την αειφορία της παραγωγικής τους διαδικασία.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συμποσίου, ο κύριος Θωμαΐδης είχε σύντομη συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Χαέν, Prof. Juan Gomez Ortega και την εκπρόσωπο της Περιφέρειας της Χαέν, κ. Catalina Madueno Magdaleno για θέματα έρευνας και καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς τους Καθηγητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Yale, Βασίλη Βασιλείου, Eric Velazquez και Τάσσο Κυριακίδη για την ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων που περιγράφονται στο Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ Yale Univ. – ΕΚΠΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος