Το Ελληνογαλλικό σχολείο της Αγίας Παρασκευής της Αθήνας φθάνει σήμερα στη Χίο για εκπαιδευτική εκδρομή με μαθητές Γυμνασίου (περίπου 60 μαθητές και 4 συνοδοί καθηγητές).
Τη σχετική ενημέρωση κάνει το Μικρασιατικό Σωματείο- Βιβλιοθήκη “Φάρος Βαρβασίου”, σημειώνοντας ότι σκοπός της εκδρομής είναι μια ζωντανή επαφή με τον πολιτισμό της Ιωνίας και τους θησαυρούς του μικρασιατικού πολιτισμού γενικότερα. Σε αυτά τα πλαίσια θα επισκεφθούν μάλιστα σήμερα απόγευμα Τετάρτης, στις 6:30 μ.μ., τον Φάρο Βαρβασίου.
Επίσης σε συνεργασία με το Επιμελητείον Περιβάλλοντος & Πολιτισμού Χίου (ΕΠΠΟΧΙ) θα οργανωθεί την Παρασκευή, 28/4 στις 10.00 το πρωί, λογοτεχνική περιήγηση με τον Γιάννη Μακριδάκη στο Μερσινίδι, όπου βρίσκεται και το Μοναστήρι πηγή έμπνευσης του Γιάννη Μακριδάκη για τη νουβέλα του «Η δεξιά τσέπη του ράσου». Οι μαθητές έχουν διαβάσει τη νουβέλα και έχουν δει την ομώνυμη ταινία του Γιάννη Λαπατά, οπότε θα έχουν και μια βιωματική επίσκεψη στο χώρο που διαδραματίζεται η λογοτεχνική ιστορία.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος