Στην πανελλαδική κινητοποίηση των αγροτών για το λάδι συμμετέχει η Λέσβος

Σε συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Δεκέμβρη, στη Πλατεία του ΙΚΑ, στη Μυτιλήνη, καλεί τους αγρότες του νησιού, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου.  Η Ομοσπονδία συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση που αποφασίστηκε σε σύσκεψη περιφερειακών αγροτικών συλλόγων στην Αταλάντη, για ενίσχυση λόγω της εκτεταμένης ακαρπίας στις ελιές σε όλη την χώρα.

Τις κινητοποιήσεις στηρίζει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, που διοργανώνει Πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας στη Λάρισας για όλα τα επιμέρους ζητήματα που βάζουν οι αγρότες. ‘

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου σημειώνει «Η ανύπαρκτη μέριμνα για την προστασία της ελαιοπαραγωγής, η αναποτελεσματική δακοκτονία με τον τρόπο που γίνεται, οι χαμηλές τιμές παραγωγού κάτω του κόστους όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι επιπτώσεις απ’ την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, το πετσόκομμα των επιδοτήσεων, είναι προβλήματα που διαμορφώνουν όρους εκμηδενισμού του εισοδήματος των βιοπαλαιστών ελαιοπαραγωγών, φέρνοντάς τους αντιμέτωπους με τεράστιες δυσκολίες όσο αφορά την επιβίωση και την συνέχιση της ελαιοκαλλιέργειας.  Παράλληλα το δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν οι κτηνοτρόφοι του νησιού αφού αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με τις επιζοωτίες που πλήττουν τις εκτροφές τους τον τελευταίο καιρό.».

Οι αγρότες ζητούν:

· Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών λόγω της ακαρπίας.

· Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς στη παραγωγή και το κεφάλαιο από κάθε νόσο και φυσική καταστροφή.

· Μείωση του κόστους παραγωγής.

· Αφορολόγητο πετρέλαιο.

· Άμεση και πλήρη αποζημίωση των κτηνοτρόφων για την απώλεια σε παραγωγή και κεφάλαιο από τον καταρροϊκό πυρετό.

· Να διατηρηθούν και να επιδίδονται όλα τα δικαιώματα και οι επιδοτήσεις στις πληγείσες εκτροφές για το χρονικό διάστημα μέχρι την ανασύσταση του κοπαδιού.

· Δωρεάν φάρμακα και απολυμαντικά σε κάθε κτηνοτρόφο, επιδότηση του κόστους των φαρμάκων.

· Οι πληγέντες κτηνοτρόφοι να απαλλαγούν από ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚΑ, φόρο εισοδήματος, να παγώσουν τα δάνεια.

· Στελέχωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας και των περιφερειακών κτηνιατρείων για γρήγορο, αποτελεσματικό έλεγχο και ουσιαστική βοήθεια στους κτηνοτρόφους. ΟΧΙ στο θεσμό του κτηνιάτρου εκτροφής.

· Να λειτουργήσει στο νησί δημόσιος αποτεφρωτήρας για καύση ζωικών αποβλήτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος