Στην κορυφή της Ευρώπης τα Σαμιώτικα κρασιά

Στα εξήντα έφτασαν τα χρυσά μετάλλια που έχουν συγκεντρώσει τα ξηρά και γλυκά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου στον κορυφαίο διεθνή διαγωνισμό DECANTER World Wine Awards 2021.Στην κορυφή της Ευρώπης τα Σαμιώτικα κρασιά

Συγκεκριμένα ανάμεσα σε 56 διαφορετικές χώρες, το Samos Vin Doux, με βαθμολογία 95/100 και το Samos Nectar με βαθμολογία 96/100, κέρδισαν χρυσά βραβεία γεμίζοντας ελπίδα τους υπευθύνους του συνεταιρισμού, «ότι το «άσπρο μοσχάτο Σάμου» που καλλιεργείται στις ορεινές αναβαθμίδες του πανέμορφου νησιού, εξακολουθεί να πρεσβεύει περήφανα το ελληνικό κρασί και το Συνεταιρισμό, αλλά και το μόχθο των ντόπιων αμπελουργών».

Να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους και πιο έγκυρους ανά τον κόσμο, αφού για 15 συνεχόμενες ημέρες τον Ιούνιο, 170 ειδικοί του κρασιού από όλο τον κόσμο -ανάμεσα στους οποίους και 44 Mastersof Wine και 11 Master Sommeliers- δοκίμασαν τυφλά 18.094 κρασιά, αριθμό ρεκόρ για τον διαγωνισμό.

Εξάλλου και στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας, όπου η Ελλάδα συμμετείχε επίσημα μέσω της «Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Acropolis», το κρασί του ΕΟΣ Σάμου κέρδισε ακόμη μια φορά τις εντυπώσεις.

Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής, Κωνσταντίνος Μουζάκης, ο οποίος εξελέγη εκ νέου Αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας, μίλησε ένθερμα στο Δ.Σ της CEUCO για τα σαμιώτικα κρασιά, τονίζοντας την ιστορικότητα των μοσχάτων κρασιών του ΕΟΣ. Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να γευτούν το εξαιρετικό κρασί του συνεταιρισμού, ενώ με εισήγηση του κ. Μουζάκη ψηφίστηκε από την ομάδα αξιολόγησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας, ως το κρασί που αξίζει να βραβευτεί ως ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης στο επόμενο συνέδριο που θα διεξαχθεί στη Ντιζόν της Γαλλίας το 2022.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος