Στη Βουλή τα ζητήματα της Ένωσης Στρατιωτικών Χίου από τον Ανδ. Μιχαηλίδη

Δύο θέματα για το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, φέρνει στη Βουλή μέσω σχετικών αναφορών προς τον Υπουργό Άμυνας, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης.


Ο Χιώτης βουλευτής κατέθεσε δύο επιστολές της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου (ΕΣΠΕΕΧΙ), που αφορούν τις σκεπές από αμίαντο σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και στην ανάγκη ύπαρξης θαλάμου αποσυμπίεσης στο νησί.

Συγκεκριμένα, από κοινού με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατατέθηκε η επιστολή που αφορά τους κινδύνους, που υφίστανται για τους δύτες στρατιωτικούς, αλλά και κάθε άλλο κάτοικο του νησιού, από την έλλειψη θαλάμου αποσυμπίεσης. Με την επιστολή τους η Ένωση Στρατιωτικών ζητά την προμήθεια του θαλάμου στο νοσοκομείο Χίου.

Το πρόβλημα του αμιάντου σε κτήρια

Η δεύτερη επιστολή έγινε με αφορμή τις ανησυχίες στελεχών του στρατού για τη συνεχιζόμενη ύπαρξη σκεπών από αμίαντο (ελενίτ) σε διάφορες στρατιωτικές μονάδες του νησιού.

Δεδομένης της απαγόρευσης χρήσης του ελενίτ και λόγω επικινδυνότητας, ζητούν την άμεση καταγραφή των εν λόγω κτιρίων, την ενημέρωση του προσωπικού των στρατιωτικών μονάδων για τυχόν κινδύνους και τα ενδεδειγμένα μέτρα προφύλαξης. Και κυρίως, την άμεση αντικατάσταση αυτών των σκεπών με άλλα, ασφαλή υλικά.

Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση του Ανδρέα Μιχαηλίδη με τον πρόεδρο της ΕΣΠΕΕΧΙ. Νικόλαο Κουτσουράδη.

Να σημειωθεί ότι τα θέματα αυτά τα έθεσε ο κ. Κουτσουράδης και στον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνο, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα στο γραφείο του τελευταίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος