Στη Λέσβο οι πρωταθλητές Ευρώπης σε ένα τουρνουά αλληλεγγύης (βίντεο)

Στη Λέσβο βρέθηκαν οι πρωταθλητές Ευρώπης 2004 διδάσκοντας σε ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα που έπαιξαν μαζί τους την ισότητα και την αλληλεγγύη. Ο Τάκης Φύσσας (αρχηγός), ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Αγγελος Χαριστέας , ο Αντώνης Νικοπολίδης και τα άλλα παιδιά, προπόνησαν τα παιδιά και έπαιξαν ποδόσφαιρο. Οι μικροί αθλητές το χάρηκαν και κέρδισαν όλες οι ομάδες γιατί έμαθαν να συνυπάρχουν και μέσα από τον αθλητισμό να κάνουν όνειρα.

«Σήμερα παίξαμε ελληνόπουλα με προσφυγόπουλα και καταλάβανε όλοι , ότι δεν υπάρχουν διαφορές» είπε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Αντώνης Νικοπολίδης.

«Στα παιδιά πρέπει να δώσουμε κίνητρα να ονειρεύονται , σε όλα τα παιδιά, αυτό θέλουμε να περάσουμε με το ποδόσφαιρα και με τη νίκη που κάναμε το 2004 , αν βάλουμε το εμείς περισσότερο από το εγώ , θα τα καταφέρουμε» είπε ο Γιώργος Καραγκούνης.

«Ο αθλητισμός ενώνει και πρέπει να είναι η απάντηση κατά του ρατσισμού» είπε ο Άγγελος Χαριστέας .

Στη Λέσβο οι πρωταθλητές Ευρώπης σε ένα τουρνουά αλληλεγγύης (βίντεο)Στο τουρνουά συμμετείχαν παιδιά από τέσσερις τοπικές ακαδημίες ποδοσφαίρου και προσφυγόπουλα που βρίσκονται στη Λέσβο.

Οι Legends 2004, μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Champions For Life, και σε συνεργασία με το UEFA Foundation For Children, έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο και ταξιδεψαν στη Λέσβο για να αναδείξουν το μεγαλείο του ποδοσφαίρου και να προωθήσουν τις αξίες του αθλήματος εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Ικανοποιημένος και ο Γενικός Γραμματέας της UEFA κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης που βρέθηκε για το τουρνουά στη Λέσβο στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης. Στη Λέσβο για την εκδήλωση βρέθηκε και ο Αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα,  Τζεισον Χεπσ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος