Κ. Καραμανλής: Τα τελευταία τρία χρόνια γίνονται στη Λέσβο έργα 170 εκατ. ευρώ (video)

Τη Λέσβο επισκέπτεται σήμερα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Υποδομών  Γιώργο Καραγιάννη. Ο κύριος Καραμανλής ξεκίνησε την περιοδεία του στη Λέσβο με επίσκεψη στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν στα περιπολικά ανοικτής θαλάσσης.

Κ. Καραμανλής: Τα τελευταία τρία χρόνια γίνονται στη Λέσβο έργα 170 εκατ. ευρώ (video)
Θεώρησα υποχρέωσή μου να έρθω και να επισκεφθώ τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος. Πρέπει όλοι να σταθούμε με σεβασμό απέναντι στο πολύ δύσκολο έργο που επιτελούν και νομίζω είναι υποχρέωση όλων μας να τιμούμε αυτούς τους ανθρώπους. Επομένως, ήρθα απλά να πω μία καλημέρα κι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πολύ δύσκολη δουλειά και υπηρεσία που επιτελούν, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου, των Δημάρχων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, εκπροσώπων του Επιμελητηρίου και παραγωγικών φορέων, ευχαρίστησε την κυβέρνηση για τις προσπάθειες που κάνει στο μεταναστευτικό. Βρήκαμε ευήκοα ώτα στα προβλήματά μας, τόνισε ο κ Μουτζούρης.

Κ. Καραμανλής: Τα τελευταία τρία χρόνια γίνονται στη Λέσβο έργα 170 εκατ. ευρώ (video)
Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι βρίσκεται στη Λέσβο διότι, ωραία τα λόγια, αλλά τα ακριτικά μέρη, χρειάζονται όχι ωραία λόγια, αλλά συγκεκριμένα έργα. Και έχω έρθει στο νησί πρώτα από όλα για να επισκεφθώ τα ενεργά εργοτάξια που υπάρχουν, σημείωσε.

Ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι ο τόπος πέρασε πολλά προβλήματα, πέρασε πολλές δυσκολίες. Η σημερινή κυβέρνηση, στάθηκε κοντά στα μεγάλα προβλήματα. Η Λέσβος δεν θυμίζει τίποτα από το 2019 και επεσήμανε ότι τα ακριτικά μέρη, όπως είναι η Λέσβος, χρειάζονται έργα. Τα τελευταία τρία χρόνια, είπε, γίνονται στην Λέσβο έργα 170 εκατομμυρίων ευρώ και πρόσθεσε ότι η κεντρική Πολιτεία δεν ξεχνάει τη νησιωτική Ελλάδα και τα έργα που ξεκινήσαμε το 2014 σήμερα τα ολοκληρώνουμε.

Ενημέρωσε ότι μέχρι το τέλος του 2022 θα ολοκληρωθεί ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου, ενώ ανακοίνωσε ότι το 2023 θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του φράγματος Τσικνιά. Πρόκειται είπε για ένα έργο διαχείρισης υδάτινων πόρων, ένα έργο νέας γενιάς, που θα δώσει λύση στο πρόβλημα του νερού.

Δεσμεύτηκε να βρεθεί χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου της νότιας παράκαμψης στην πόλη της Μυτιλήνης.  Δεσμεύτηκα ότι το έργο αυτό δε θα σπάσει και ότι όταν τελειώσουν τα ζητήματα που πρέπει να λύσουμε με το ρυμοτομικό, το Υπουργείο και η κυβέρνηση  θα βρει λύση και σε αυτό το ζήτημα, σημείωσε ο υπουργός.

Ο Υπουργός Υποδομών συναντήθηκε με τους Δημάρχους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου Στρατή Κύτελη και Ταξιάρχη Βέρρο,  και αμέσως μετά, είδε επί τόπου, την εξέλιξη του οδικού έργου Καλλονής – Σιγρίου.

Ενημερώθηκε από τον ανάδοχο εργολάβο για την πορεία των εργασιών, ενώ από τον Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Λέσβου, Νίκο Ζούρο ενημερώθηκε για τα απολιθωμένα ευρήματα που αποκαλύφθηκαν κατά την εκτέλεση του έργου και τα οποία ξεπερνούν τις 15.000, ηλικίας 20 εκατ. ετών.

Κ. Καραμανλής: Τα τελευταία τρία χρόνια γίνονται στη Λέσβο έργα 170 εκατ. ευρώ (video)Στο νέο λιμάνι Σιγρίου, ο Κώστας Καραμανλής εξήρε την σημασία του έργου για την ανάπτυξη της Λέσβου.

Τον Υπουργό συνοδεύουν ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Λαχουρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος