Στη Λέσβο ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης- Ενίσχυση 8 εκατ. ευρώ στους ελαιοπαραγωγούς (video)

Υπεγράφη η απόφαση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  και κατατέθηκε  το αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών για ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου με περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοίνωσε  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς ο οποίος   σήμερα επισκέπτεται τη Λέσβο, προεκεκλημένος του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου και του Παραρτήματος Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ.

Το πρωί ο κ. Γεωργαντάς εγκαινίασε στην Αγία Παρασκευή ένα νέο ιδιωτικό σφαγείο, μία επένδυση επιχειρηματία της περιοχής , με την επωνυμία  «Βιομηχανικά σφαγεία Μυτιλήνης, ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΙΚΕ». Στη συνέχεια είχε συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή με παραγωγικούς φορείς του αγροτικού χώρου, όπου από τους αγρότες επισημάνθηκαν κυρίως τα προβλήματα του κόστους παραγωγής και του κόστους μεταφοράς.

O Υπουργός ενημέρωσε, ότι υπέγραψε την απόφαση για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών του νησιού με περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ και  κατατέθηκε το αίτημα για έγκριση χρηματοδότησης από το Υπουργείο Οικονομικών.

Στη Λέσβο ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης- Ενίσχυση 8 εκατ. ευρώ στους ελαιοπαραγωγούς (video)  Στη Λέσβο ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης- Ενίσχυση 8 εκατ. ευρώ στους ελαιοπαραγωγούς (video)

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο Υπουργός σημείωσε, ότι «Ο πρωτογενής τομέας στο νησί είναι απόλυτα ταυτισμένος με την ποιότητα , έχει δυνατότητες σημαντικής ανάπτυξης και ενίσχυσης της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της οικονομίας της χώρας και είναι υποχρέωση μας να παρέμβουμε και να δημιουργήσουμε τις υποδομές εκείνες, που είναι αναγκαίες είτε σε επίπεδο αρδευτικών δικτύων είτε αγροτικής οδοποιίας. Οι παρατηρήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων, που έγιναν σήμερα στη συζήτηση που είχαμε, ήταν πολύ σημαντικές και θα ληφθούν υπόψη, θα συναξιολογηθούν σε θεσμικές παρεμβάσεις, που σχεδιάζουμε το επόμενο διάστημα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος