Στα χωριά της Σάμου ξεναγήθηκαν οι πρώτοι φοιτητές “πρεσβευτές” του νομού

Πενήντα επιλεγμένοι εθελοντές φοιτητές, επισκέφθηκαν χωριά της Σάμου, λαογραφικά μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, τουριστικά αξιοθέατα και επιχειρήσεις του νησιού.

Πρόκειται για την συμμετοχή στο πρόγραμμα «Οι Φοιτητές, Πρεσβευτές της Σάμου στην Ελλάδα και τον κόσμο» που αποτελεί πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Δήμου Δυτικής Σάμου, σε συνεργασία με επιχειρήσεις και φορείς του νησιού αλλά και πολίτες της Σάμου. Η δράση είχε στόχο την προετοιμασία ομάδας επιλεγμένων φοιτητών που δήλωσαν ως εθελοντές, με έκθεσή τους στα αξιοθέατα του νησιού, εκμάθηση της ιστορίας του, γνώση των αναπτυξιακών προοπτικών – στοιχεία που θα αποτελούν για πάντα τα εργαλεία των νέων «πρεσβευτών» της Σάμου, που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα.

Οι φοιτητές που συνοδεύονταν από καθηγητές και προσωπικό του Πανεπιστημίου Αιγαίου, γνώρισαν την ιστορία της Σάμου, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα με διάλεξη που πραγματοποιήθηκε καθ΄οδόν και με επισκέψεις στον Παγώνδα και το λαογραφικό μουσείο της περιοχής, τον Αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου, το Ευπαλίνειο Όρυγμα και το Μουσείο Πυθαγορείου. Στη συνέχεια πήραν μέρος σε συζήτηση με θέμα τον Πυθαγόρα και τη θέση του στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία, επιστήμη και γραμματεία ενώ τέλος επισκέφτηκαν τη σχολή καταδύσεων στο Κοκκάρι, ως μια εναλλακτική μορφή τουρισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος