Στα ΚΥ Μυτιλήνης και Άντισσας και στους σεισμόπληκτους της Βρίσας η Μ. Κομνηνάκα

Στο ΚΥ Άντισσας βρέθηκε η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα το οποίο εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, που έχουν επιδεινωθεί από την πανδημία, ενώ επίκεινται αποχωρήσεις γιατρών το επόμενο διάστημα.

Στη συζήτηση, που αναπτύχτηκε με τον διευθυντή του Κέντρου, Στρατή Παυλή, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και το βοηθητικό τονίστηκε, η ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας.

Ακολούθως η βουλευτής επισκέφθηκε το ΚΥ Μυτιλήνης, συνομίλησε με την πρόεδρο Ελεονόρα Μανιάτη και το νοσηλευτικό προσωπικό, από το οποίο εισέπραξε την ίδια εικόνα. Έλλειψη εξειδικευμένων γιατρών και νοσηλευτών. Παρά την ύπαρξη ενός σύγχρονου  ακτινολογικού εργαστηρίου δεν υπάρχει ακτινολόγος. Χρειάζονται μικροβιολόγο, καρδιολόγους, και άλλες ειδικότητες, που έφυγαν να καλύψουν τα κενά του νοσοκομείου.  Υπήρξαν παράπονα των κατοίκων, που είχαν προσέλθει για το εμβόλιο, ότι ο χώρος δεν ανταποκρίνεται στις υγειονομικές απαιτήσεις, από τη στιγμή που μέσα σε ένα χώρο μικρότερο  των 25 τετραγωνικών βρίσκονται 4 άτομα για εμβολιασμό και 2 υγειονομικοί.

Η βουλευτής τόνισε «πόσο μεγάλη σημασία δίνει το ΚΚΕ στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Τόνισε ότι και μέσα στη βουλή αλλά και μέσα από τους αγώνες που αναπτύσσει προτάσσει τα ζητήματα στελέχωσης με το απαραίτητο, εξειδικευμένο, μόνιμο προσωπικό, με σύγχρονο εξοπλισμό ώστε να καλύπτονται δωρεάν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού μας».

Στη σεισμόπληκτη  Βρίσα

Επίσης η βουλευτής του ΚΚΕ είχε συνάντηση, στη Βρίσα, με τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Στρατή Παράκοιλα, ο οποίος της μετέφερε, ότι “ένα από τα σοβαρά ζητήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, 3.5 χρόνια μετά το σεισμό, είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις από τη ΔΑΕΦΚ, κυρίως όσον αφορά τις απαιτούμενες αυτοψίες αλλά και την έκδοση των αδειών επισκευής. Αντίστοιχα καθυστερούν υπερβολικά οι πληρωμές των δόσεων. Υπάρχουν κάτοικοι που ακόμα δεν έχουν πάρει καν την πρώτη δόση. Ακόμα ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με κτίρια που κρίθηκαν διατηρητέα μετά το σεισμό”.

Τη συζήτηση απασχόλησε και το θέμα του δημοτικού σχολείου Βρίσας που, παρά τις υποσχέσεις, βρίσκεται ακόμα σε λυόμενα, όπως επισημάνθηκε.

Η βουλευτής τόνισε ότι «είναι απαράδεκτο τόσα χρόνια μετά το σεισμό οι κάτοικοι να συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται με καθυστερήσεις με αρκετούς από αυτούς να μην έχουν πάρει ακόμα την 1η δόση. Τόνισε ότι το ΚΚΕ βρίσκεται από την αρχή, που ο καταστροφικός σεισμός ξεσπίτωσε την πλειοψηφία των κατοίκων, στο πλευρό τους και έχει φέρει αρκετές φορές το θέμα αυτό στη βουλή με ερωτήσεις και απαιτεί την άμεση ανακατασκευή των κατοικιών και των δημόσιων κτηρίων αλλά και να αποζημιώνονται στο 100% της ζημιάς, που υπέστησαν οι επαγγελματίες, όπως διεκδικεί το ΚΚΕ σε όλες αυτές τις περιπτώσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος