Στα 5,5 ευρώ ο οβελίας για τον παραγωγό στα 9-10 για τον καταναλωτή (audio)

Από 5 έως 6 ευρώ για τον παραγωγό η τιμή του οβελία φέτος το Πάσχα αυξημένη  σε σχέση με πέρυσι , από 9 έως 10 ευρώ για τον καταναλωτή στα κρεοπωλεία για το ντόπιο αρνάκι και το κατσικάκι. Πέρυσι η τιμή για τον παραγωγό ήταν 3-3,5 ευρώ.

Λόγω του όψιμου Πάσχα πολλοί παραγωγοί έδωσαν αρκετά νωρίς τα αμνοερίφια που διοχετεύτηκαν κυρίως στο καθολικό Πάσχα και μειωμένες εμφανίζονται οι ποσότητες που θα πέσουν τις επόμενες ημέρες στην αγορά, γι’ αυτό και σημειώθηκε αύξηση στις τιμές για τον παραγωγό όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Μανταμάδου Παναγιώτης Σταμάτης. Η ντόπια αγορά δε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα καθώς υπάρχει επάρκεια και χιλιάδες αμνοερίφια μεταφέρονται στα κρεοπωλεία της ηπειρωτικής χώρας. Οι κρεοπώλες ωστόσο καλούν τους καταναλωτές να μην αφήσουν για την τελευταία μέρα τις αγορές τους ελπίζοντας σε βελτίωση τιμών, γιατί πιθανόν να εξαντληθούν τα αποθέματα.

“Η μεγάλη αύξηση των τιμών στις ζωοτροφές την τελευταία περίοδο εξανεμίζει το όποιο όφελος για τον παραγωγό “σημείωσε ο κ. Σταμάτης τονίζοντας πως το καλαμπόκι από 180 ευρώ που στοίχιζε ο τόνος μέχρι πρότινος, σήμερα κοστίζει 250 ευρώ” .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος