Σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου Χίου: Αμεση στελέχωση του ακτινοδιαγνωστικού

Την ανάγκη άμεσης στελέχωσης του ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου του νοσοκομείου Χίου, επισημαίνει για μια ακόμη φορά το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου (ΣΕΣΝΟΧ). Ζητά ακόμα και με μετακίνηση ακτινολόγων από άλλα νοσοκομεία της 2ης ή άλλης ΥΠΕ, να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες του ακτινολογικού, αφού όπως αναφέρει «το τμήμα μένει χωρίς ιατρικό προσωπικό ορισμένες μέρες μέσα στον Ιούνη».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν «με απόφαση έκτακτου συμβουλίου του Δ.Σ. του Νοσοκομείου της Χίου 37/20-06-23 με θέμα σχεδιασμός λειτουργίας Ακτινολογικού Εργαστηρίου το Γ.Ν Χίου, στις 20, 21, 27 & 28/06/2023 εξαιτίας απουσίας ιατρού, αποφασίστηκε τις συγκεκριμένες ημέρες από τις 8:30 πμ έως 3:30 μμ όλες οι ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις να πραγματοποιούνται σε ιδιωτικό εργαστήριο. Αλήθεια, έχετε αναλογιστεί τι μπορεί να συμβεί σε ένα πολυτραυματία τροχαίου ατυχήματος, ή ένα ασθενή της ΜΕΘ που χρήζει άμεσης απεικονιστικής εξέτασης και η μετακίνηση του δεν είναι εφικτή;», θέτει το ερώτημα το Σωματείο Εργαζομένων.

Επισημαίνει επίσης ότι «μεγαλύτερο φαίνεται ότι θα γίνει το πρόβλημα τον Ιούλιο, αφού όπως διαφαίνεται από το σχεδιασμό του προγράμματος των ιατρικών εφημεριών θα υπάρξουν ημέρες όπου το τμήμα δεν θα διαθέτει ακτινολόγο καθ’ όλο το 24ωρο».

Το Σωματείο εργαζομένων που κοινοποιεί την ανακοίνωσή του και στην Εισαγγελία Χίου ζητά ενημέρωση από την προϊσταμένη αρχή της 2ης ΥΠΕ όπως και από τη Διοίκηση του νοσοκομείου Χίου:

“Σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί η διοίκηση, η 2ΥΠΕ και το Υπουργείο υγείας εδώ και τρία χρόνια που γνωρίζουν το τεράστιο πρόβλημα του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος; Γιατί ως και σήμερα δεν έχει ζητηθεί η συμβολή ακτινολόγων από άλλα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ λόγο εκτάκτου ανάγκης, όπως αντίστοιχα έχει γίνει με το νοσοκομείο της Λήμνου και άλλα νησιά του Αιγαίου, όπου την έλλειψη αναισθησιολόγων κάλυψαν αναισθησιολόγοι από το Νοσοκομείο της Χίου;… Σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε η λειτουργία του τμήματος να είναι νόμιμη για τους εργαζόμενους και ασφαλής για το λαό της Χίου», τονίζει το ΣΕΣΝΟΧ.

Σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου Χίου: Αμεση στελέχωση του ακτινοδιαγνωστικού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος