Σωματείο εμποροϋπαλλήλων Χίου για τις ημέρες με κλειστά σχολεία

Να καταβληθεί το μεροκάματο για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που έχουν παιδιά, ζητά ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Χίου, και που σήμερα Πέμπτη, 9/2, μπορεί να μην πήγαν στην εργασία τους, λόγω του ότι θα έπρεπε να μείνουν με τα παιδιά τους, αφού όλα τα σχολεία του νησιού είναι κλειστά λόγω καιρού.


Εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του για το γεγονός, ότι η απόφαση για κλειστά σχολεία ελήφθη αργά το βράδυ της Τετάρτης, μετά τις 8.00 μ.μ., σημειώνεται στην ανακοίνωση:

“Με την απόφαση αυτή του Δήμου, να κλείσουν τα σχολεία του νησιού, δυσκολεύουν για άλλη μια φορά τη ζωή των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα που χρειάζεται να μείνουν με τα παιδιά τους στο σπίτι ή αναγκάζονται να βρουν κάποιον να τα κρατήσει ή ακόμα και την περίπτωση να βάλουν το χέρι στην τσέπη.
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου απαιτεί:
Να καταβληθούν τα μεροκάματα σε όλους τους γονείς που έμειναν σπίτι με τα παιδιά τους και δεν πήγαν στη δουλειά επειδή τα σχολεία παρέμειναν κλειστά. Να μην χρεωθούν σαν ρεπό ή κανονική άδεια!
Κι επειδή «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», σας επισυνάπτουμε και την πρόβλεψη του καιρού για την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, που είναι ίδια με αυτή της Πέμπτης. Μήπως τοπική διοίκηση και κράτος πάρετε μέτρα γρηγορότερα, όχι μόνο για τους εργαζόμενους γονείς, αλλά και για τους εργαζομένους στους εξωτερικούς χώρους εξασφαλίζοντας την ασφάλειά τους και το μεροκάματό τους”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Σωματείου εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος