Σκακιστικοί αγώνες με διεθνή αξιολόγηση στην Ικαρία

Πρωτόγνωρη για τα σκακιστικά δεδομένα του νησιού  είναι η πολλαπλή δραστηριότητα τον φετινό χειμώνα.

Για πρώτη φορά στα χρονικά της Ικαρίας διεξάγονται παράλληλα τέσσερα ατομικά σκακιστικά τουρνουά με διεθνές ΕΛΟ:

• Τελική φάση Πρωταθλήματος Ικαρίας
• Κλειστό Τουρνουά «Ίκαρος»
• Πρωτάθλημα Α΄Κατηγορίας
• Προκριματικό Πρωταθλήματος Αγίου Κηρύκου

Τις επόμενες μέρες θα αρχίσει ένα ακόμα τουρνουά με διεθνές ΕΛΟ. Σχεδιάζονται, επίσης και αγώνες γρήγορου σκακιού, επίδειξη σιμουλτανέ και άλλες εκδηλώσεις.

Όλοι οι αγώνες είναι εγκεκριμένοι από την Ελληνική και την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία και συνδιοργανώνονται με την Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου. Διεξάγονται απογευματινές ώρες (έναρξη 17:00), στη Βιβλιοθήκη του Παλαιού Δημαρχείου στον Άγιο Κήρυκο.

Οι επόμενες επτά αγωνιστικές ημέρες μέχρι το τέλος του έτους: Πέμπτη 22, Παρασκευή 23, Δευτέρα 26, Τρίτη 27, Τετάρτη 28, Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022.
Περισσότερο δραστήριοι, συμμετέχοντας σε τρία τουρνουά με διεθνές ΕΛΟ, είναι ο Ιωάννης Κουκουφίκης και ο Νίκος Μωραΐτης.

Σε δύο τουρνουά αγωνίζονται οι Γιώργος Τέσκος, Λεωνίδας Περιστερίδης, Στάθης Βαλέρης, Αλέξανδρος Κέφαλος, Στέλιος Πούλος και οι 13χρονοι Νίκος Βαλέρης και Δημήτρης Μενέγκης.

Σε τουρνουά με διεθνές ΕΛΟ συμμετέχουν οι Ελένη Μάζαρη, Ευαγγελία Μάζαρη, Λίνα Τσιγγερλιώτη, Νίκος Ξενάκης, Στέργιος Γέμελας και Ιωάννης Στυλιανουδάκης. Ο αριθμός των παικτών που θα αγωνιστούν και σε προγραμματιζόμενα τουρνουά με διεθνές ΕΛΟ αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα διεξάγεται στον Άγιο Δημήτριο το Φιλικό Τουρνουά Ραχών με συμμετοχή 20 σκακιστών και σκακιστριών. Με ενδιαφέρον αναμένεται τον Ιανουάριο η αναμέτρηση μικρών και μεγάλων σκακιστών και σκακιστριών από τους δύο κύριους πυρήνες εκμάθησης σκακιού, των Ραχών και του Αγίου Κηρύκου. Τις επόμενες μέρες θα δημοσιοποιηθεί αναλυτικό πρόγραμμα.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις σκακιστικές εκδηλώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: skaki64@gmail.com.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος