Σκακιστικό διήμερο 26 – 27 Ιουνίου στη Σκάλα Καλλονής Λέσβου

Στο πλαίσιο της προσπάθειας «επανεκκίνησης» των δραστηριοτήτων του, ο Σκακιστικός Όμιλος Δυτικής Λέσβου «Ο Αριστοτέλης», διοργανώνει Διήμερο Σκακιστικών Εκδηλώσεων στις 26-27 Ιουνίου στη Σκάλα Καλλονής.

Το Σάββατο 26 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί αγώνας επίδειξης (σιμουλτανέ) που θα δώσει ο Θάνος Μαστροβασίλης, δις πρωταθλητής Ελλάδος στο σκάκι και μέλος της Εθνικής σκακιστικής Ομάδας, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα δεκάδες αντιπάλους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Μάλεμι» στη Σκάλα Καλλονής κατά τις ώρες 4-7 μ.μ. Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα αντιμετωπίσει αριθμό επιλεγμένων σκακιστών/στριών του νησιού μας, ενήλικες αλλά και νέους/νεάνιδες.

Την Κυριακή 27 Ιουνίου, μαθητικό σκακιστικό τουρνουά 5 γύρων, για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, γρήγορου (rapid) σκακιού (20 λεπτά για κάθε παρτίδα και αν δεν ολοκληρωθεί σε αυτόν τον χρόνο, συν 3 λεπτά για κάθε σκακιστή/στρια με ρολόι).

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο «Kalloni Bay», με ώρα προσέλευσης για επιβεβαίωση συμμετοχών 9.30’  π.μ. και ώρα έναρξης 10.30 π.μ. Αναμένεται να ολοκληρωθεί με την απονομή των μεταλλίων περί τις 2.30’. Tην ίδια μέρα την Κυριακή στις 12 :00 το μεσημέρι,  παράλληλα με τη διεξαγωγή του τουρνουά, ο πρωταθλητής Ελλάδος, γκραν μετρ Θάνος Μαστροβασίλης θα έχει ανοιχτή συζήτηση με γονείς μαθητών.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Δυτικής Λέσβου «Ο Αριστοτέλης» που έχει ολοκληρώσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες συγκρότησής του και πρόσφατα έγινε δεκτός ως μέλος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ), ευελπιστεί, το Διήμερο Σκακιστικών Εκδηλώσεων να αποτελέσει γεγονός που θα αναδείξει την περιοχή και θα συμβάλει στην επανεκκίνηση των σκακιστικών δραστηριοτήτων στο νησί.

Στον Όμιλό έχουν συσπειρωθεί δεκάδες ενήλικες αλλά και νέοι/ιδες σκακιστές και σκακίστριες και είναι στη διαδικασία συγκρότησης Ομάδας (ενηλίκων) αλλά και Νεανικής Ομάδας για τη συμμετοχή σε τοπικούς και περιφερειακούς επίσημους διασυλλογικούς αγώνες.

«Είμαστε πλέον σε θέση να σχεδιάσουμε με καλύτερες προϋποθέσεις και πιο φιλόδοξα δραστηριότητες για τη διάδοση του σκακιού, ιδιαίτερα στον μαθητικό κόσμο. Προσβλέπουμε σε μια νέα αρχή και σε συνεργασίες μεταξύ όσων αγαπούν το σκάκι» σημειώνει ο Σκακιστικός Όμιλος Δυτικής Λέσβου «Ο Αριστοτέλης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος