ΣΕΣΝΟΧ: “11 ασθενείς covid με μια νοσηλεύτρια – Ανάγκη στήριξης μονάδων υγείας”

Σε στάση εργασίας προχωρούν το μεσημέρι της Πέμπτης, 13/1/22, και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Χίου στα πλαίσια πανελλαδικής μέρα δράσης για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας.
Περιγράφοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και εξαιτίας του covid στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου (ΣΕΣΝΟΧ) σημειώνει ότι «στις 6/1/22 στην κλινική COVID έφτασαν να νοσηλεύονται 11 ασθενείς, πολλοί από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση, τους οποίους καλούνταν να περιθάλψει μία μόνο νοσηλεύτρια και ένας ειδικευόμενος γιατρός, ο οποίος εφημέρευε τόσο για τις υπόλοιπες κλινικές όσο και για το τμήμα των επειγόντων περιστατικών».

«Στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο, όπου παραμένουν κενές το 40% των οργανικών θέσεων του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, περισσότεροι από 15 εργαζόμενοι είναι σε καραντίνα (χωρίς να έχει γίνει έλεγχος του υπόλοιπου προσωπικού), 7 περίπου συνάδελφοι είναι σε αναστολή εργασίας και περισσότεροι από 110 συμβασιούχοι συνάδελφοι κινδυνεύουν με απόλυση τον Φεβρουάριο και Μάρτιο», αναφέρει το Σωματείο.

Το ΣΕΣΝΟΧ θέτει επίσης το θέμα των διαγνωστικών tests που δεν γίνονται από το Νοσοκομείο, αλλά αναγκάζονται οι πολίτες να πληρώνουν πριν διαβούν την πύλη του Νοσοκομείου. Για αυτό ζητά άμεσα λειτουργία μονάδας του ΕΟΔΥ στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο για τη διενέργεια δωρεάν rapid tests, μετά και τα νέα μέτρα της Διοίκησης για την είσοδο στο Νοσοκομείο.

Να σημειώσουμε ότι η Ε.Γ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει στάση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Χίου την Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση για το χώρο της υγείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος