ΣΕΣΝΟΧ: Καταγγέλλει την πολιτική παραχώρησης υπηρεσιών σίτισης-φύλαξης σε ιδιώτες (video)

Προδιαγεγραμμένη πορεία για παραχώρηση των υπηρεσιών σίτισης και φύλαξης στο Νοσοκομείο Χίου σε ιδιώτες, καταγγέλλει το Διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου εργαζομένων στο Σκυλίτσειο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, 21/9/22, τόνισαν ότι τέλος Σεπτεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων στις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

«Το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν ήταν να δώσουν μια τρίμηνη παράταση», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννης Λαμπαδοχυτός. Αντί αυτού αν και ήξεραν ότι τέλη Σεπτεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις, κάνουν χρήση νόμου που αφορά επείγουσες ανάγκες για απευθείας ανάθεση του έργου σε ιδιώτη και παρόλο που θα κοστίζει περισσότερο στο Νοσοκομείο σε σχέση με το επικουρικό προσωπικό, σημείωσε. Θέμα για το οποίο το σωματείο είναι αποφασισμένο να δώσει συνέχεια και δικαστικά εφόσον επιλεγεί η ανάθεση σε ιδιώτη, αφού «με βάσει την απόφαση θα δώσουν στους εργολάβους 230.295 ευρώ περισσότερα».

Επισημάνθηκε εξάλλου πως πρόκειται για εργαζόμενους που πρόσφεραν όλη αυτή την περίοδο και συγκεκριμένα 10 άτομα στη σίτιση (6 τραπεζοκόμους και 4 μαγείρους) και 8 φύλακες.

Υποβάθμιση και των ΔΕ Νοσηλευτών

Παράλληλα το ΣΕΣΝΟΧ κατήγγειλε την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Υγείας όπου υποβαθμίζεται η εργασία των ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών. Με τη ρύθμιση, τυχόν εκτέλεση νοσηλευτικών καθηκόντων πέρα του καθηκοντολογίου τους, που μέχρι τώρα εκτελούσαν στις κλινικές, αφήνεται στην κρίση του προϊσταμένου νοσηλευτή τμήματος που παράλληλα όμως έχει και την αστική ευθύνη για τυχόν προβλήματα.
Με τον τρόπο αυτό τουλάχιστον από τα 196 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό απεντάσσονται περίπου 70 άτομα προσωπικό ΔΕ. Οι συνδικαλιστές του ΣΕΣΝΟΧ έκαναν λόγο για «αδικία κατάφωρη για τους ΔΕ νοσηλευτές» που θα προκαλέσει και σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των κλινικών. Μάλιστα ο Γ. Λαμπαδοχυτός επισήμανε ότι όλο περιέργως αυτή η διάταξη δεν αφορά τους ΔΕ νοσηλευτές στον ιδιωτικό τομέα ή σε ΜΚΟ.

«Το νοσοκομείο όπως το ξέρετε, ξέχαστέ το» τόνισε το μέλος της διοίκησης Γιάννης Κουτσοδόντης επιρρίπτοντας πολιτικές ευθύνες τόσο στον υπουργό υγείας όσο και στο βουλευτή της ΝΔ στο νομό.
«Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει μαγνητικός τομογράφος, μαστογράφος και ένα κτήριο να μην επισκευάζεται», τόνισε ο Γ. Κουτσοδόντης, που αναρωτήθηκε τι θα γίνει όταν την επόμενη χρονιά 35 νοσηλευτές θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν Πρότεινε δε αντί τα χρήματα να πηγαίνουν για αναθέσεις εργολαβιών να φτιαχτούν κτήρια- περιουσιακά στοιχεία του Σκυλίτσειου ώστε να μπορεί να δίνεται φτηνή στέγη- κίνητρο σε γιατρούς που θα αποφάσιζαν να εργαστούν στο Νοσοκομείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος