Σε Λουξεμβούργο, Σλοβακία και Αυστρία ο Ν. Μηταράκης – Στο επίκεντρο η μετανάστευση και το άσυλο

Στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο στις 8 Ιουνίου 2021, με φυσική παρουσία των Υπουργών θα συμμετάσχει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Άσυλου κ. Νότης Μηταράκης.  

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, το οποίο θα είναι το τελευταίο υπό την πορτογαλική Προεδρία, οι Υπουργοί της ΕΕ θα συζητήσουν την έκθεση προόδου σχετικά με τις διαπραγματεύσεις του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, τη Στρατηγική Σέγκεν, καθώς και τους τρόπους διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.

Μετά τη συμμετοχή του στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο κ. Μηταράκης, θα ταξιδέψει στις 10-11 Ιουνίου στη Μπρατισλάβα και τη Βιέννη. Στη Μπρατισλάβα, πρόκειται να πραγματοποιήσει διμερείς συνομιλίες με τον Σλοβάκο ομόλογό του, Υπουργό Εσωτερικών κ. Roman Mikulec, εστιάζοντας στη διμερή συνεργασία και στις διαπραγματεύσεις του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Τέλος, στη Βιέννη ο κ. Μηταράκης, μαζί με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, θα συμμετάσχουν σε ειδική τελετή που θα διοργανώσει το Υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας προς τιμήν των ειδικών δυνάμεων EKO KOBRA, που εστάλη από την Αυστριακή Κυβέρνηση τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2020, για την υποστήριξη των προσπαθειών της Ελλάδας να προστατεύσει τα χερσαία της σύνορα από την ενορχηστρωμένη προσπάθεια χιλιάδων παράνομων μεταναστών να παραβιάσουν μαζικά και βίαια τα σύνορα ΕΕ-Τουρκίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος