Σε αναστολή εργασίας 35 υγειονομικοί της Λέσβου – Μεταξύ τους ο μοναδικός ογκολόγος του νησιού

Δεν κατέθεσαν πιστοποιητικό εμβολιασμού μέχρι το βράδυ της Τρίτης 31 Αυγούστου και από αύριο Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου μπαίνουν σε αναστολή εργασίας 35 υγειονομικοί του Βοστάνειου Νοσοκομείου στη Λέσβο, κυρίως νοσηλευτές αλλά και 6 γιατροί, συμφωνα με τα στοιχεία της διοίκησης.

Οι υγειονομικοί δεν πείστηκαν να εμβολιασθούν με χαρακτηριστική την περίπτωση του μοναδικού ογκολόγου του νοσοκομείου, που γνωρίζει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά των 1000 περίπου ασθενών που παρακολουθεί στο νησί. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της διοίκησης του Βοστάνειου, τις επόμενες μέρες θα μετακινείται για λίγες μέρες ογκολόγος από νοσοκομείο των Αθηνών, για να καλύψει το κενό στην ογκολογική κλινική.

Όμως και σε άλλες κλινικές, όπως στην παθολογική, στην παιδιατρική, αλλά και στη ΜΕΘ θα δημιουργηθούν προβλήματα καθώς ανεμβολίαστοι γιατροί μπαίνουν σε αναστολή εργασίας. Η πλειοψηφία των ανεμβολίαστων υγειονομικών είναι νοσηλευτές που η απουσία τους θα κοστίσει στο νοσοκομείο αφού οι εμβολιασμένοι συνάδελφοί τους θα κληθούν να καλύψουν τα κενά.

«Πολλοί συνάδελφοι που δεν είχαν πάρει άδεια δυο χρόνια τώρα, έμειναν με τα εισιτήρια στα χέρια για να πάνε να τακτοποιήσουν τα παιδιά τους που πέρασαν στις πανελλήνιες και επιστρέφουν για να καλύψουν τα κενά», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Βοστάνειου, Στρατής Κλεάνθης.

Ο Σύλλογος δε θα συμμετέχει στις αυριανές κινητοποιήσεις που εργαζόμενοι έχουν προαναγγείλει στις εισόδους των νοσοκομείων, «προέχει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που διαμορφώνεται», είπε ο κύριος Κλεάνθης.

Ωστόσο το Εργατικό Κίνημα του νοσοκομείου αύριο το πρωί  θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου. «Είμαστε εργαζόμενοι που θα συμπαρασταθούμε σε εργαζόμενους που διώκονται με αυταρχικό τρόπο. Λύσεις υπήρχαν και υπάρχουν και είχαν προταθεί αλλά δεν έγιναν αποδεκτές», είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Λέσβου, ο Αχιλλέας Γεωργίου.

«Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού όμως κατά αυτής της αυταρχικής απόφασης, θα συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις», μας είπε η Γιάννα Χωριανοπούλου μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων από την συσπείρωση υγειονομικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος