Σε αναστολή 12 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στα γηροκομεία της Λέσβου και στο Θεομήτωρ

Σε καθεστώς αναστολής εργασίας τίθενται από την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε προνοιακές δομές και οίκους ευγηρίας που αρνούνται να εμβολιαστούν. Αφορά συνολικά 12 εργαζόμενους στα τρία γηροκομεία της Λέσβου και στο προνοιακό ίδρυμα στην Αγιάσο που δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

«Στο Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας «Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ» στην Αγιάσο από τους 70 εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας βγαίνουν από την Πέμπτη οι δύο, μία εκ των οποίων καταθέτει τα χαρτιά της για συνταξιοδότηση. Για τους εργαζόμενους αυτούς προβλέπεται τρίμηνη αναστολή εργασίας με στέρηση μισθού, ενώ οποιαδήποτε στιγμή αναθεωρήσουν την απόφασή τους και εμβολιαστούν, επιστρέφουν στην εργασία τους» είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του Ιδρύματος Δημήτρης Παραδέλλης. Άλλοι τρεις εργαζόμενοι του ιδρύματος θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στην υγειονομική επιτροπή για να εξετασθούν κατά την διαδικασία απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 14 Αυγούστου.

Στο γηροκομείο Μυτιλήνης από τους 54 εργαζόμενους , 6 ανεμβολίαστοι βγαίνουν σε αναστολή και μια εργαζόμενη κατέθεσε αίτημα να εξετασθεί από την υγειονομική επιτροπή. Στο Πρότυπο Μιχαλέλειο Οίκο Ευγηρίας στο Πλωμάρι , από τους 12 , μία εργαζόμενη τίθεται σε αναστολή και τέλος στη Ζαχάρειο Μονάδα Φροντίδας ηλικιωμένων βγαίνουν τρεις εργαζόμενοι και άλλοι δύο καταθέτουν αίτημα στην υγειονομική επιτροπή.

Για όλους τους εργαζόμενους που θα τεθούν σε αναστολή εργασίας , δίδεται η δυνατότητα πρόσληψης νέου προσωπικού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος