Σάμος: Ζήτησαν την κάλυψη όλων των κενών οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σάμου

Με στάση εργασίας συμμετείχε στην Πανυγειονομική κινητοποίηση, ο σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου. Το ΔΣ του συλλόγου, παρουσία και άλλων εργαζομένων, συναντήθηκε με το διοικητή του νοσοκομείου, Νίκο Στεφανή, και του μετέφεραν τα αιτήματα του συλλόγου.

Το πρώτο αίτημα που τέθηκε από τους εργαζόμενους ήταν η κάλυψη όλων των κενών σε ανθρώπινο δυναμικό σε όλα τα τμήματα και σε όλες τις υπηρεσίες του νοσοκομείου, στις οποίες το προσωπικό παραμένει το ίδιο αριθμητικά και σε πολλές περιπτώσεις είναι λιγότερο απ’ ότι ήταν πριν την πανδημία.

Τέθηκε επίσης το ζήτημα της επικινδυνότητας που υπάρχει γενικότερα για την διασπορά σε προσωπικό και ασθενείς της covid-19 , αλλά και άλλων λοιμώξεων, αφού το ίδιο προσωπικό είναι σχεδόν για όλα τα περιστατικά. Ιδιαίτερα τονίστηκε από τους εργαζομένους το θέμα της γενικής ΜΕΘ που έχει δημιουργηθεί σε χώρους των χειρουργείων και λειτουργεί με το προσωπικό του χειρουργείου και του αναισθησιολογικού τμήματος , το οποίο δεν είναι εξειδικευμένο να εργάζεται σε ΜΕΘ.

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν την μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές μορφές εργασίας. Ζήτησαν από τον διοικητή να πάρει απόφαση το συμβούλιο διοίκησης και να απευθυνθεί εγγράφως στο αρμόδιο υπουργείο, ότι οι συμβασιούχοι είναι απαραίτητοι, έχουν αποκτήσει εμπειρία, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να μονιμοποιηθούν.

Άλλο ένα αίτημα των εργαζομένων ήταν η χορήγηση κανονικών αδειών στους εργαζόμενους, για το λόγο ότι έχει γίνει αναστολή των κανονικών αδειών εδώ και ένα χρόνο. Επίσης επισήμαναν για άλλη μια φορά ότι δεν μπορεί το νοσοκομείο να αποτελεί εμβολιαστικό κέντρο, πράγμα που πρέπει να γίνεται από την πρωτοβάθμια υγεία, αφού βέβαια θα έπρεπε εγκαίρως να είχε στελεχωθεί και να υπήρχαν στο νησί κινητές μονάδες εμβολιασμού.

Τέλος κάλεσαν τον διοικητή να δώσει στοιχεία στον σύλλογο και στην δημοσιότητα και να αναφέρει πόσους εργαζόμενους είχε το νοσοκομείο τον Φεβρουάριο του 2020 και πόσους έχει σήμερα.

Ο διοικητής απαντώντας στους εργαζόμενους δήλωσε πως αναμένεται η πρόσληψη έξι ατόμων μέσω Π.Ν.Π και για παρά πέρα προσλήψεις δεν τον επιτρέπουν τα οικονομικά, δηλαδή ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου που είναι μειωμένος ενώ όπως δήλωσαν οι εργαζόμενοι δεν δεσμεύτηκε για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Για την μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας, τόνισε ότι πρόκειται για δίκαιο αίτημα που θα προωθήσει αρμοδίως όπως και το θέμα της χορήγησης αδειών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος