Σάμος: Βαρόμετρο για τον τουρισμό οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής

Ρευστή παραμένει προς το παρόν η κατάσταση στο νησί της Σάμου ως προς την φετινή τουριστική σεζόν. Οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ θα καθυστερήσουν πολύ σε σχέση με πέρυσι και προσδιορίζονται περίπου για μετά τις 20 Μαΐου, με πρώτους του Ολλανδούς επισκέπτες που παραδοσιακά επισκέπτονται το νησί.

Η κινητικότητα στις κρατήσεις είναι ικανοποιητική δεδομένων των συνθηκών, αναμένοντας ο μεγαλύτερος όγκος να είναι πελάτες τελευταίας στιγμής, καθώς τα περισσότερα κράτη δεν έχουν δηλώσει επίσημα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τις τελικές ημερομηνίες έναρξης των ταξιδιών αναψυχής και τις ασφαλιστικές καλύψεις διακοπών.

Οι τουριστικοί πράκτορες «βλέπουν» την κίνηση να ξεκινάει με πιο εντατικούς ρυθμούς τον Ιούλιο, ενώ θεωρούν ανέφικτο τον αριθμό των 60.000 τουριστών για το φετινό καλοκαίρι στην Σάμο.

Η εταιρεία Samos Holidays σε ενημερωτικό δελτίο αναφέρει ότι παρά τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία η εταιρεία κατάφερε να κρατήσει ανοιχτό τον προορισμό στις τουριστικές αγορές και όπως τονίζεται χαρακτηριστικά η Σάμος παρέμεινε στις πλατφόρμες διαφήμισης και κρατήσεων καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας.

Επετεύχθη η παραμονή των προγραμματισμένων πτήσεων Charter από τους Tour Operators για την νέα σεζόν, ενώ σημαντική επιτυχία αποτελεί η προσθήκη νέου Tour Operator από την Πολωνία με προγραμματισμένες 20 νέες πτήσεις για Σάμο την σεζόν 2021.

Η Samos Holidays με τους συνεργάτες της, περιμένει 150 και πλέον πτήσεις από την Ολλανδία, Τσεχία, Πολωνία, Σλοβενία, Σουηδία, Ελβετία και άλλους προορισμούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος