Σαμος : Συνεχίζεται η χορήγηση ειδικού βοηθήματος στα ευάλωτα νοικοκυριά

Συνεχίζεται το πρόγραμμα επανασύνδεσης του ρεύματος των ευάλωτων νοικοκυριών, που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, με την εφάπαξ χορήγηση ειδικού βοηθήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στο ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, οδός Δαμιανού, (πίσω από το 1ο Δημοτικό), από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00 έως 14:30.

Το έντυπο της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το προμηθεύονται, είτε από το Κέντρο Κοινότητας, είτε από την ιστοσελίδα του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Κα Ανθή Σταμούλου, στο Κέντρο Κοινότητας, στο τηλέφωνο 22730-27661 ή 22730-22975, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00 έως 13:00.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν καταναλωτές που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έως και τις 31/12/2021 και έχουν αποσυνδεθεί ή θα αποσυνδεθούν έως τις 15/2/2022 από το δίκτυο παροχής υποβάλλουν αίτηση, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία, στο Δήμο Ανατολικής Σάμου, προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων, (Ε.1), του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.

2. Εκκαθαριστικό του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.

3. Δήλωση στοιχείων ακινήτων, (Ε.9), όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της.

4. ΕΝ.Φ.Ι.Α. του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.

5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

6. Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α. Για νοικοκυριό που στη σύνθεση του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω.

7. Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου, με την οποία να πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στη σύνθεση του νοικοκυριού.

8. Αντίγραφο λογαριασμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

9. Έγγραφο ληξιπρόθεσμης οφειλής από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας

10. Σε περίπτωση που οποιοδήποτε εισοδηματικό ή περιουσιακό στοιχείο ή η σύνθεση του νοικοκυριού έχει μεταβληθεί κατά το τελευταίο φορολογικό έτος, απαιτείται η προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού που τεκμηριώνει τη μεταβολή (καταστάσεις μισθοδοσίας κλπ).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος