Σε μαζική συμμετοχή στο Πανσαμιακό – Παλλαϊκό Συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, καλούν τον λαό της Σάμου το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου, σωματεία και φορείς του νησιού.
Η κινητοποίηση πραγματοποιείται με αιχμή μια σειρά από ζητήματα που, σύμφωνα με τους διοργανωτές, αφορούν άμεσα την καθημερινότητα των εργαζομένων, των οικογενειών και συνολικά των κατοίκων της Σάμου. Στο επίκεντρο βρίσκονται η ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου και των μονάδων Υγείας, οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, η ακρίβεια, η Παιδεία, η κοινωνική προστασία και οι υποδομές του νησιού.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην κατάσταση των δομών Υγείας της Σάμου. Οι διοργανωτές ζητούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου και όλων των μονάδων Υγείας. Παράλληλα, δηλώνουν ότι συνεχίζουν να στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου και καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στη συλλογή υπογραφών για τη στελέχωση και τη διατήρηση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας. Στα αιτήματα της κινητοποίησης περιλαμβάνονται αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, διατήρηση του 8ωρου και του 5ήμερου, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, καθώς και μέτρα για τη μείωση των τιμών σε τρόφιμα, ενέργεια, καύσιμα, ενοίκια και εισιτήρια.
Το Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία και οι φορείς που καλούν στην κινητοποίηση ασκούν παράλληλα κριτική στην κυβερνητική οικονομική πολιτική, υποστηρίζοντας ότι οι κοινωνικές ανάγκες δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με το επιχείρημα των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων. Στην ανακοίνωσή τους κάνουν αναφορά στις στρατιωτικές και ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, στις φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις προς επιχειρηματικούς ομίλους, καθώς και στην κερδοφορία των εισηγμένων επιχειρήσεων. Παράλληλα, θέτουν ως κεντρικό πολιτικό δίλημμα το «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», καλώντας τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του νησιού να συμμετάσχουν οργανωμένα στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.
Οι διοργανωτές καλούν «όλους και όλες» να δώσουν μαζικό «παρών», υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να ενωθούν οι φωνές των εργαζομένων, των σωματείων, των συλλόγων και συνολικά της τοπικής κοινωνίας γύρω από τα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα και το μέλλον του νησιού.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος