Σάμος: Στην Σάμο η επιστημονική ομάδα του ΕΚΠΑ για τον σχεδιασμό γεωτεχνικών ερευνών

Επίσκεψη στην Σάμο πραγματοποίησε ο Ευθύμης Λέκκας και η επιστημονική ομάδα του ΕΚΠΑ, για τον προκαταρκτικό σχεδιασμό των γεωτεχνικών ερευνών στο νησί, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ανατολικής Σάμου με το Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Η ομάδα των επιστημονικών ερευνητών κατέφθασε στο νησί για μια πρώτη γεωλογική και γεωτεχνική αναγνώριση των προβληματικών περιοχών.

Σύντομα θα ξεκινήσει και η εκπόνηση μελέτης αντιμετώπισης καταπτώσεων – κατολισθητικών φαινομένων λόγω σεισμού, που δημοπρατήθηκε από το Δήμο προκειμένου να μελετηθούν και να αντιμετωπιστούν οι γεωλογικές επιπτώσεις του σεισμού της 30ης Οκτωβρίου στους οικισμούς, Άνω Βαθύ, Στήνια, Μοσχονήσι, Ανατολικός Τεπές Κοκκαρίου, Άνω Άγιος Κωνσταντίνος, Άμπελος και Ρεματάκι Πυθαγορείου.

Εκτός από τον Ευθύμη Λέκκα Καθηγητή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Σάμο βρέθηκε και ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος