Σάμος: Σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων για πυροσβέστες και λιμενικούς

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι ημερίδες του Κέντρου Φυσικής, Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) Γενικού Νοσοκομείου Σάμου στα στελέχη της Π.Υ και του Λιμενικού Σώματος του Δήμου Ανατολικής Σάμου με θέμα με «Διαχείριση ατόμων με αναπηρίες και γενικού πληθυσμού σε καταστάσεις κρίσεων».

Οι βασικοί πυλώνες του προγράμματος ήταν η διαχείριση του θυμού και επιθετικότητας σε άτομα με αναπηρίες, οι συναισθηματικές κρίσεις, η διαχείρηση των συναισθηματικών κρίσεων και η διαχείριση θυμού και επιθετικότητας γενικού πληθυσμού.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη κοινωνική λειτουργό του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Αντωνία Κονταξή οι δράσεις αυτές έχουν σκοπό να εκπαιδεύσουν ανθρώπους που διαχειρίζονται καταστάσεις κρίσεων αλλά και ανθρώπινες συμπεριφορές ατόμων που είτε ανήκουν στο γενικό πληθυσμό είτε έχουν κάποια αναπηρία, αυτισμό κλπ, με αποτέλεσμα οι αντιδράσεις τους να διαφέρουν και να απαιτούν ειδικό χειρισμό.

Να σημειώσουμε ότι αυτή την περίοδο το Κέντρο Φυσικής, Ιατρικής και Αποκατάστασης υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα» ο κανόνας του εσωρούχου» για παιδιά από 5-8 ετών για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Παιδαγωγικός στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η ενημέρωση και η ενδυνάμωση των παιδιών, ώστε να μπορούν να προστατεύουν τον εαυτό τους από τη σεξουαλική θυματοποίηση και βία, μαθαίνοντας και αναπαράγοντας στη συμπεριφορά τους απλούς κανόνες αυτοπροστασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος