Σάμος: Προβληματίζει τον ιατρικό σύλλογο η αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού

Συνεχής και αυξανόμενη είναι η καταγραφή των κρουσμάτων κορονοϊού της Σάμου με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει σήμερα 31 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο νησί.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τον ιατρικό Σύλλογο Σάμου στη σύσταση για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, την τήρηση αποστάσεων και την εμβολιαστική κάλυψη κυρίως των ευπαθών ομάδων.

Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση προτείνουν οι ευάλωτες ομάδες πολιτών να φορούν μάσκα FFP2 σε οποιονδήποτε κλειστό χώρο καθώς και σε ανοιχτούς χώρους, όπου υπάρχει συγκέντρωση πολλών ανθρώπων. Να τηρούν απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων από τους υπόλοιπους ανθρώπους και να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό με άλλους ανθρώπους εφόσον έχουμε κόπωση, πονοκέφαλο, πυρετό, βήχα, πόνους στο σώμα πρόσφατης έναρξης, διάρροια, ανεξήγητα εξανθήματα ιδιαίτερα στα πόδια, διαταραχές όσφρησης και γεύσης. Σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν άμεσα ενώ στους ασθενείς που έχουν ολοκληρώσει τρεις δόσεις εμβολίου συστήνουν να επικοινωνήσουν με τον θεράποντα ιατρό τους προκειμένου να τους ενημερώσει εάν χρειάζονται τέταρτη δόση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος