Σάμος: Προσωρινή λύση στο θέμα της λαϊκής αγοράς

Η προσωρινή στέγαση σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Ανατολικής Σάμου στην οδό Κανάρη για τη Λαϊκή Αγορά αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Πρόκειται για ένα χώρο στον οποίο στεγάζονται ήδη κάποιοι παραγωγοί χωρίς ωστόσο να πληροί όλες τις προδιαγραφές για την εύρυθμη λειτουργία της.

Από την πλευρά του Αντιδημάρχου Ευαγγέλου Καρά που πραγματοποίησε την εισήγηση υπήρξε η δέσμευση, ότι ο συγκεκριμένος χώρος θα διαμορφωθεί κατάλληλα έτσι ώστε, να στεγάσει τους παραγωγούς που θα καταφέρουν να πάρουν άδεια σύμφωνα με το νέο νόμο του 2021 που αφορά στο στάσιμο εμπόριο.

Από την πλευρά του Πανσαμιακου Αγροτικού Συλλόγου, πήρε το λόγο στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, ο Πρόεδρος Γιώργος Λάφης, αναφέροντας ότι οι παραγωγοί πρέπει να έχουν έναν κατάλληλο χώρο για να πουλούν τα προϊόντα τους και αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα πριν μειωθούν οι παραγωγοί στο νησί καθώς ο κλάδος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα όπως επισήμανε.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο προορίζεται για την ανέγερση ειδικού σχολείου με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο παραμένει σε εκκρεμότητα η έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο μετά την αποστολή των σχετικών δικαιολογητικών από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Σε περίπτωση που το οικόπεδο αυτό δεν προσφέρεται υπάρχει έτοιμη μελέτη προκειμένου να ανεγερθεί στεγασμένη αγορά που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα στέγασης των παραγωγών του νησιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος