Σάμος: Προγράμματα από το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης για τα παιδιά

Δύο προγράμματα ομάδας παιδιών ηλικίας 5 – 8 ετών θα υλοποιήσει το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Το πρώτο αφορά στην πρόληψη και τη διαχείριση συμπεριφορών βίας, κατάλληλο για παιδιά 5 – 8 ετών και στοχεύει στο να ενισχυθεί το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών της ομάδας, να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά να κατανοήσουν τις μορφές της βίας, να κατανοήσουν τις δύο αντίθετες έννοιες: Τη διχόνοια και τη συνεργασία. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω των τεχνικών της αφήγησης ιστοριών, κουκλοθέατρου, συζήτησης, παιχνιδιών.

Το δεύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορά στην πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Παιδαγωγικός στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η ενημέρωση και η ενδυνάμωση των παιδιών, ώστε να μπορούν να προστατεύουν τον εαυτό τους από τη σεξουαλική βία, μαθαίνοντας και αναπαράγοντας στη συμπεριφορά τους απλούς κανόνες αυτοπροστασίας.

Αυτό επιτυγχάνεται διδάσκοντας τον «Κανόνα των Εσωρούχων». Πιο συγκεκριμένα μαθαίνει στα παιδιά: α) ποια είναι εκείνα τα σημεία του σώματός τους στα οποία δεν επιτρέπεται να τα αγγίζουν, β) πώς πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση ανάρμοστης συμπεριφοράς και γ) πού να στραφούν για βοήθεια ώστε να είναι ασφαλή.

Και τα δύο προγράμματα περιλαμβάνουν τρεις συναντήσεις 50΄διάρκειας η καθεμία. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 2273 3 50501 και 2273 3 50514 έως τις 27 Ιουνίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος