Σάμος: Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ “Ηραία – Πυθαγόρεια”

Κορυφώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Πυθαγόρειο της Σάμου οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ “Ηραία-Πυθαγόρεια” με την αναπαράσταση των Αρχαίων Γυναικείων αθλητικών αγώνων προς τιμήν της Θεάς Ήρας.

Κοπέλες ντυμένες στα λευκά κρατώντας δάδες στα χέρια αναπαριστούσαν τις ιέρειες της θεάς Ήρας οι οποίες περπάτησαν κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του Πυθαγορείου καταλήγοντας στο λιμάνι όπου βρίσκεται το άγαλμα του Πυθαγόρα. Στη γενέτειρα του την ακριτική Σάμο, επί 16 συναπτά έτη το Φεστιβάλ “Ηραία- Πυθαγόρεια” αναδεικνύει την πολυπολιτισμική παράδοση του πανέμορφου νησιού και φιλοξενεί σημαντικά ονόματα με πανελλαδικό και παγκόσμιο κύρος όπως δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Σωτήρης Μαργιωρής.

Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που διεξάγονται κάθε χρόνο στη μαγευτική Σάμο στα πλαίσια του φεστιβάλ, αποτελούν το κορυφαίο γεγονός του σαμιώτικου καλοκαιριού ενώ το Φεστιβάλ “Ηραία – Πυθαγόρεια” έχει αναγνωρισθεί για την προσφορά του στον πολιτισμό και την ελληνική Παιδεία από την UNESCO, το Γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα αλλά και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ έχει τεθεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού.

Οι φετινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ξεκίνησαν τον Μάιο και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και το Δήμο Ανατολικής Σάμου, ενώ υποστηρίζεται από τον πολιτιστικό σύλλογο Πυθαγορείου “Ο Λυκούργος”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος