Σάμος : Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της καταβολής αποζημιώσεων στις σεισμόπληκτες επιχειρήσεις

Oλοκληρώθηκε σήμερα η καταβολή του πρώτου 20% σε όλες τις επιχειρήσεις, που επλήγησαν από τον σεισμό και το τσουνάμι της 30ης του Οκτώβρη του 2020.

Πρόκειται για επιχειρήσεις των οποίων οι φάκελοι στάλθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών τον Μάρτιο του 2021, ελέχθησαν και σήμερα πιστώθηκαν τα χρήματα στο λογαριασμό τους. Έτσι ανάβει το πράσινο φως για την καταβολή του τελικού ποσού, που θα δοθεί ανά επιχείρηση που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες αναμένεται να ξεπεράσει το ποσοστό του 70% της συνολικής ζημιάς που συνήθως δίνεται ως αποζημίωση. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο τοπικός συντονιστής πρώην βουλευτής και Νομάρχης Θαλασσινός Θαλασσινός τονίζοντας ότι υπήρξε μεγάλη πίεση για το θέμα από τον Κεντρικό Συντονιστή και Γ.Γ του ΥΠ.ΟΙΚ. Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Βουλευτή Σάμου Χρ. Στεφανάδη.

Επίσης πιέσεις ασκούνται ώστε να ισχύσει η νησιωτικότητα στο ΦΕΚ για την αποκατάσταση των ζημιών κυρίως σε παραδοσιακούς οικισμούς ενώ λόγω της παράτασης της ισχύος του ΦΕΚ, που οριοθετεί την Σάμο ως σεισμόπληκτη ζητείται να μην υπάρξει παρακράτηση του 30% από την μη επιστρεπτέα ενίσχυση μέσω ΕΣΠΑ στις Μικρές και πολύ Μικρές επιχειρήσεις του νησιού.

Τέλος πάγιο αίτημα παραμένει η άμεση καταβολή του επιδόματος ενοικίου και να δοθεί παράταση αποπληρωμής των οφειλών προς τον ΕΦΚΑ ως τις 31-12-2021, όπως έγινε και με τις οφειλές στη ΔΟ.Υ, μετά από σχετική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταικούρα, ώστε να μπορούν να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα, όσοι πρόκειται να εισπράξουν χρήματα, είτε μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, είτε από οποιαδήποτε άλλη πηγή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος