Σάμος: Οι εργαζόμενοι έδωσαν το παρών στην απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο

Mε συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο» και «Δεν είναι για παζάρια και για διάλογο», δεκάδες εργαζόμενοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου και του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε με περιφρούρηση της απεργίας στο μεγαλύτερο εργοτάξιο του νησιού, στο ΚΥΤ Ζερβού, που συνδικαλιστές είχαν επισκεφθεί επανειλημμένα για ενημέρωση των εργαζομένων και που τελικά είχαν σαν αποτέλεσμα, πολλοί εργαζόμενοι να απεργήσουν.

Στις 10 το πρωί ξεκίνησε πορεία από το Εργατικό Κέντρο η οποία συνεχίστηκε κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου της πόλης και κατέληξε στην κεντρική πλατεία Πυθαγόρα.Σάμος: Οι εργαζόμενοι έδωσαν το παρών στην απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο

Την κεντρική ομιλία έκανε το μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου, Νανά Νικολάου, δίνοντας τον τόνο για την “ανάγκη κλιμάκωσης του απεργιακού αγώνα ώστε να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ. Μίας κυβέρνησης – πιστός υπηρέτης – των κατευθύνσεων της ΕΕ, του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των μεγαλοεργοδοτών».

Χαιρετισμούς στην απεργιακή συγκέντρωση απηύθυναν ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ, Σταμάτης Φιλιππής, η πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων, Ρίτα Καρβούνη και ο Αποστόλης Βαλαμόντης πρόεδρος του σωματείου υπαλλήλων στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου-Ικαρίας .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος