Σάμος: Ενημέρωση από τον ΕΟΤ στους επαγγελματίες του τουρισμού

Στην Σάμο βρέθηκε η διευθύντρια του ΕΟΤ Μυτιλήνης, προκειμένου να συνομιλήσει με ξενοδόχους, ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων και μηχανικούς και να τους ενημερώσει για όσα προβλέπει η νομοθεσία για την εύρυθμη λειτουργία των καταλυμάτων και την έκδοση αδειών.

Η πρωτοβουλία για την σύσκεψη ανήκει στην Ένωση Ξενοδόχων Σάμου, με τον αντιπρόεδρο Γιώργο Χατζηδημητρίου να δηλώνει ότι η προσέλευση δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε, ωστόσο, οι πληροφορίες ήταν πολλές και χρηστικές.

Ο Κ. Χατζηδημητρίου, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι το φετινό καλοκαίρι έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς τόσο από τη γειτονική Τουρκία, από όπου περισσότεροι από 13.000 επισκέπτες έχουν έρθει στην Σάμο είτε από το γειτονικό Κουσάντασι είτε από το Σεφερί Χισάρ, όσο και από την Ευρώπη.

Φέτος, όπως έκανε γνωστό η Aegean, θα προσθέσει μία πτήση κάθε μεσημέρι με Air Bus για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ πέρυσι η επιπλέον πτήση ήταν μόνο τον Αύγουστο. Ο πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Δωματίων Νίκος Στεφανής αναφέρθηκε στην αυξημένη κίνηση που διαφαίνεται ήδη αλλά και στις ελλείψεις σε προσωπικό. Επίσης, εστίασε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού γενικότερα, λόγω της εφαρμογής της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές. Πρόσθεσε δε ότι το Επιμελητήριο Σάμου είχε ζητήσει παράταση ως το τέλος του χρόνου, ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα τόσο το κράτος όσο και οι επιχειρήσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος