Σάμος: Μέτρα και περιπολίες λόγω υψηλού κινδύνου για πυρκαγιά

Αυξημένες είναι οι περιπολίες τις τελευταίες ημέρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και τα εθελοντικά κλιμάκια στη Σάμο, καθώς ο βαθμός επικινδυνότητας πρόκλησης πυρκαγιάς παραμένει υψηλός, στην κατηγορία 4.

Εξάλλου λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών σε όλη τη χώρα με τις τραγικές συνέπειες, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στο Δημαρχιακό κτίριο Πυθαγορείου, κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου, Γιώργου Στάντζου, προκειμένου να ληφθούν πρόσθετα προληπτικά μέτρα αποφυγής πρόκλησης πυρκαγιάς και να ληφθεί απόφαση παροχής βοήθειας στους πυρόπληκτους συνανθρώπους σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Αποφασίστηκε να υπάρξει πλήρης ενεργοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου με τη συνέργεια όλων των κρατικών, αυτοδιοικητικών και εθελοντικών φορέων, υπό το συντονισμό της ΠΥ Σάμου, ένταση στη φύλαξη και την εποπτεία των δασικών περιοχών, πλήρη διάθεση των ανθρώπινων και υλικών πόρων του δήμου και η διάθεση εάν απαιτηθεί πυροσβεστικών οχημάτων και ανθρώπινου δυναμικού σε κοντινά νησιά.

Τέλος αποφασίστηκε η παροχή βοήθειας των πυροπλήκτων υπό το συντονισμό της ΚΕΔΕ.

Συγκεκριμένα από σήμερα 9 Αυγούστου από τις 09.00 -14:00 και 18:00-21:00 και κάθε μέρα τις ίδιες ώρες έως τις 14 Αυγούστου θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης στο Κλειστό Γυμναστήριο πόλεως Σάμου (όπισθεν ΔΟΥ) και στις εγκαταστάσεις Δήμου στη Χώρα Σάμου.

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται με την ευθύνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας  του Δήμου. Τα είδη που χρειάζονται είναι, συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένα νερά, χυμούς, είδη προσωπικής υγιεινής, κλινοσκεπάσματα, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, αντισηπτικά, γάζες, ισοτονικά, σκυλοτροφές, γατοτροφές.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ζητά τη βοήθεια εθελοντών και εθελοντριών για την καλύτερη οργάνωση της δράσης, με δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 6977256896.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος