Σάμος: Μεγάλη η συμμετοχή στην εβδομάδα ευρωπαϊκής κινητικότητας

Με τη συμμετοχή πλήθους παιδιών ξεκίνησαν οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στον Δήμο Ανατολικής Σάμου. Το φετινό σύνθημα είναι «Συνδυάζω – Μετακινούμαι». Οι πολίτες παροτρύνονται να παραμείνουν σωματικά και ψυχικά υγιείς ενώ ανακαλύπτουν την ομορφιά της πόλης, της περιοχής ή της χώρας τους.

Έτσι τα παιδιά πραγματοποίησαν πεζοπορία με τον ΕΟΠΣ Σάμου στο Ποτοκάκι, στο Άνω Βαθύ και περίπατο στα Αρχαία Λατομεία , έπαιξαν παλιά παιχνίδια που τους έμαθαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθαγορείου « Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ». Την Κυριακή έπαιξαν παιχνίδια στην Πλατεία Πυθαγόρα με τα μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Παράρτημα Σάμου και στην συνέχεια παρουσιάστηκαν χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο « Οκυρρόη η Σαμία» και από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση « Η ΜΕΛΙΣΣΑ».

Τη Δευτέρα το πρόγραμμα περιλάμβανε ξενάγηση στο Δ.Δ της Χώρας , ποδηλασία ως το Πυροσβεστικό κλιμάκιο της περιοχής και στο τέλος της βραδιάς οι δράσεις ολοκληρώθηκαν στην Πλατεία με την συμμετοχή των Συλλόγων, Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, Τρείς Παίδες εν καμίνω και Αγίας Παρασκευής .

Οι δράσεις στον Δήμο Αν. Σάμου συνεχίζονται ως τις 22 Σεπτεμβρίου ενώ οι εκδηλώσεις στον Δήμο Δυτικής Σάμου ματαιώθηκαν σε ένδειξη πένθους για τον αιφνίδιο θάνατο του επί 50 χρόνια αρχιμουσικού Χαράλμαπου Κοτζαμάνη στην Φιλαρμονική Καρλοβάσου «ΚΛΕΑΝΘΗΣ Ο ΣΑΜΙΟΣ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος