Σάμος: Λέει όχι στην συγχώνευση των τμημάτων η δημοτική επιτροπή Παιδείας

Να εκφράσει σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο την αντίθεση του στη συγχώνευση τμημάτων στα δημόσια σχολεία προτείνει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Επίσης ζητά να αναληφθεί πρωτοβουλία σε συνεννόηση με την Κεντρική Ένωση Δήμων από κοινού να διαμαρτυρηθούν στο ΥΠΑΙΘ και να ζητήσουν την απόσυρση της απόφασης.

Οι λόγοι που επικαλούνται τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας είναι:

1.Η χωρητικότητα των αιθουσών που στην πλειοψηφία τους δεν επαρκεί για να στεγάσει αυξημένο αριθμό μαθητών, ιδιαίτερα στα εργαστήρια, στις βιβλιοθήκες, στις αίθουσες προβολών και στις αίθουσες ξένων γλωσσών.

2. Οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν μέσα στα πολυπληθή τμήματα σημαντικά προβλήματα αφού έτσι παραβλέπονται οι γνωματεύσεις του ΚΕΔΑΣΥ και παραβιάζεται ο κανονισμός σχετικά με τον επιτρεπόμενο αριθμό των παιδιών με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες, αποστερώντας τους έτσι τα οφέλη από το συμπεριληπτικό σχολείο.

3. Έρχεται σε αντίθεση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες των επιστημόνων σχετικά με την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της πανδημίας, αφού η αύξηση του μαθητικού δυναμικού στις τάξεις οδηγεί σε συνωστισμό και εγκυμονεί κινδύνους για την διασπορά του ιού.

4. Είναι παιδαγωγικά ανορθόδοξο και μη αποδεκτό στις παρούσες συνθήκες που δημιουργήθηκαν μετά από δύο σχεδόν χρόνια απουσίας από τις σχολικές τάξεις και την δια ζώσης διδασκαλία, να συγχωνεύονται τμήματα, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται το εκπαιδευτικό έργο και να οξύνονται τα μαθησιακά κενά των μαθητών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος