Τις διήμερες εργασίες της τακτικής oλομέλειας του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων της Πρόληψης της Εξάρτησης θα φιλοξενήσει το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου «Φάρος» στη Σάμο, στις 17 και 18 Μαΐου. Το συγκεκριμένο δίκτυο, ενεργό μέλος του οποίου είναι και το kέντρο «Φάρος», εδώ και 31 χρόνια συνδέει τους περισσότερους φορείς που αναπτύσσουν προγράμματα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στην Ελλάδα (Κέντρα Πρόληψης, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18 Άνω κ.ά.) και στην Κύπρο (ΚΕΝΘΕΑ, ΣΥ.ΚΑ.ΝΑ κα.).
Στο συνέδριο αναμένεται να συμμετέχουν γύρω στους 70 εκπροσώπους φορέων, κατά κύριο λόγο επιστημονικά στελέχη τους (κοινωνικοί επιστήμονες και γενικότερα ειδικοί της ψυχικής υγείας), αλλά και εκπρόσωποι των Δ.Σ. των φορέων από τοπικές και περιφερειακές διοικήσεις άλλων περιοχών της Ελλάδας και της Κύπρου.
«Προσδοκούμε αυτή η ολομέλεια, να δώσει συνολικές απαντήσεις για το μέλλον της πρωτογενούς κοινοτικής πρόληψης των εξαρτήσεων και ώθηση στις ενέργειες που χρειάζονται για την στήριξη και την αναβάθμισή της» αναφέρουν τα επιστημονικά μέλη του “Φάρου”.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος