Σάμος: Καταλήψεις σε Γυμνάσια και Λύκεια για τις συγχωνεύσεις τμημάτων

Κατάληψη πραγματοποιείται από σήμερα στα δύο Γυμνάσια της πόλης, καθώς και στο Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ Σάμου, όπου οι μαθητές έχουν αναρτήσει στην είσοδο του σχολείου το πλαίσιο των αιτημάτων τους. Οι μαθητές των σχολείων ζητούν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την επανεξέταση της απόφασης για συγχωνεύσεις, καθώς επικαλούνται ζητήματα ασφάλειας, χωρητικότητας των αιθουσών και ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Όπως αναφέρουν, οι αίθουσες του σχολείου είναι περίπου 45 έως 50 τετραγωνικά μέτρα και εκτιμούν ότι η δημιουργία τμημάτων με 24 και 25 μαθητές θα επιβαρύνει σημαντικά τις συνθήκες διδασκαλίας. Επισημαίνουν ακόμη ότι σε αρκετές τάξεις βρίσκονται, εκτός από τον εκπαιδευτικό, καθηγητές παράλληλης στήριξης και τμημάτων ένταξης, αυξάνοντας τον αριθμό των ατόμων μέσα στην αίθουσα.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα εργαστήρια Πληροφορικής. Σύμφωνα με το κείμενο των μαθητών του ΓΕΛ, σήμερα τμήματα του σχολείου φιλοξενούν περίπου 14 και 19 μαθητές, ενώ με τις συγχωνεύσεις τα τμήματα θα μπορούσαν να φτάσουν τους 24 ή 25. Αντίστοιχα προβλήματα, όπως υποστηρίζουν, δημιουργούνται στα μαθήματα Προσανατολισμού και στις ξένες γλώσσες, όπου απαιτείται μεγαλύτερη δυνατότητα συμμετοχής των μαθητών. Οι μαθητές αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι τμήμα Γερμανικών της Α΄ Λυκείου αριθμεί 28 μαθητές, ενώ, σύμφωνα με τους ίδιους, η συγκεκριμένη αίθουσα μπορεί να φιλοξενήσει έως 24 με 25 άτομα.

Στην ανακοίνωσή τους γίνεται επίσης αναφορά στον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη Σάμο, με τους μαθητές να ζητούν να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες του νησιού και η ασφάλεια των σχολικών χώρων. Από την πλευρά τους οι διευθυντές των σχολικών μονάδων ενημέρωσαν την Αστυνομία για τις καταλήψεις, ενώ ήδη οι εκπαιδευτικοί ανακοίνωσαν ότι από αύριο 1η Οκτωβρίου τα μαθήματα θα γίνονται μέσω Webex.

Να σημειωθεί, ότι οι καταλήψεις έρχονται μία ημέρα μετά την παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Σάμου έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ επιστολή προς την Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου απέστειλε ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου ζητώντας να επανεξεταστεί η απόφαση για συμπτύξεις μαθητικών τμημάτων στο ΓΕΛ Καρλοβάσου καθώς το εμβαδόν των αιθουσών στο σχολικό συγκρότημα δεν ενδείκνυται για τη χρήση υποδοχής του αριθμού 24 και πλέον μαθητών/τριών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος