Σάμος: Καταδίκασαν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με τρία διαφορετικά ψηφίσματα

Το δικό της ψήφισμα ενάντια στο πόλεμο στην Ουκρανία, κατέθεσε η Δημοτική Παράταξη Ανατολικής Σάμου « Η Σάμος ΑλλάΖει» καταδικάζοντας κατηγορηματικά και απερίφραστα τη βάρβαρη και απροσχημάτιστη επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε βάρος της Ουκρανίας.

Μεταξύ άλλων αποδοκίμασαν την εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς τονίζοντας ότι τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού είναι με το στρατόπεδο της Ειρήνης, των γεφυρών συνεννόησης, στη βάση σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Από την πλευρά της η Παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέφερε ότι το ψήφισμα της Δημοτικής Αρχής είναι στην κατεύθυνση της κυβέρνησης της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ ενώ χαρακτήρισε «ανούσια» τη διαφοροποίηση την τελευταία στιγμή της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Η Σάμος Αλλάζει».

Το ψήφισμα που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη του ΚΚΕ αναφέρει την αλληλεγγύη της στο λαό της Ουκρανίας, στους λαούς της περιοχής που βρίσκονται σε κίνδυνο. «Πρόκειται για την τυπική έναρξη ενός πολέμου που προετοιμαζόταν για καιρό στο έδαφος της συσσωρευμένης έντασης και του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ – ΕΕ – Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης. Έναν σκληρό ανταγωνισμό που οδηγεί σε έναν ακόμη ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ευρώπη, 23 χρόνια μετά τη Γιουγκοσλαβία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εξάλλου την έντονη δυσφορία της εξέφρασε η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου μετά την άρνηση του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου να θέσει για συζήτηση την πρόταση ψηφίσματος της Παράταξης «για μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης από τη λαίλαπα της ακρίβειας που σαρώνει τα λαϊκά εισοδήματα». Συγκεκριμένα κατήγγειλε το προεδρείο ότι «ακολουθεί συστηματικά παρελκυστική τακτική απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα από τον Σεπτέμβρη του 2021 όταν τέθηκε για πρώτη φορά».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ Γιώργος Κολλάρος δεσμεύτηκε προσωπικά ότι το θέμα θα συζητηθεί στο αμέσως επόμενο συμβούλιο.

Με το ψήφισμα της η Λαική Συσπέιρωση ζητά:

• Κατάργηση του Ειδικού Φόρου και του ΦΠΑ στα καύσιμα.

• Κατάργηση όλων των έμμεσων φόρων όπως ο ΦΠΑ, στα φάρμακα, στα τρόφιμα και στα υπόλοιπα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

• Μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στο 50%.

• Μείωση της τιμής των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Υποχρεωτική εκτέλεση όλων των προγραμματισμένων δρομολογίων.

• Μείωση κατά 30% των δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος