Σάμος: «Καμπανάκι» από τους αστυνομικούς για την υποστελέχωση – Ζητούν άμεσες ενισχύσεις

Την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση που επικρατεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου εκφράζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου, με αφορμή τις τελευταίες αποφάσεις για τις μεταθέσεις και τις τοποθετήσεις προσωπικού. Σύμφωνα με την Ένωση, παρά το αίτημα για την ενίσχυση της Διεύθυνσης με 24 αστυνομικούς, εγκρίθηκε η τοποθέτηση μόλις πέντε, την ώρα που επτά αστυνομικοί αναμένεται να αποχωρήσουν προς άλλες περιοχές της χώρας.

Παράλληλα, η Ένωση αναφέρεται και στις τακτικές μεταθέσεις του καλοκαιριού, όπου, όπως υποστηρίζει, καταγράφηκαν 14 αφίξεις και ισάριθμες αναχωρήσεις, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την ίδια, να μην υπάρξει ουσιαστική αύξηση της δύναμης.

«Το έλλειμμα αγγίζει το 45%»

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην οργανική δύναμη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου. Η Ένωση υποστηρίζει ότι οι κενές οργανικές θέσεις αγγίζουν το 45%, ενώ προειδοποιεί ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται περαιτέρω μείωση του προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων. Όπως επισημαίνει, η εξέλιξη αυτή δημιουργεί προβληματισμό τόσο για τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών όσο και για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ζητούν τοποθέτηση νεοεξερχόμενων αστυφυλάκων

Ως άμεση λύση, η Ένωση ζητά την τοποθέτηση νεοεξερχόμενων αστυφυλάκων στη Σάμο, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και να ενισχυθεί η επιχειρησιακή δυνατότητα της τοπικής Αστυνομίας. Παράλληλα, προαναγγέλλει αυστηρότερη τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας και των προβλεπόμενων δικαιωμάτων του προσωπικού, σημειώνοντας ότι θα καταγγέλλεται κάθε παρατυπία που διαπιστώνεται. Η Ένωση καλεί, επίσης, τους αστυνομικούς να διεκδικούν την πλήρη εφαρμογή των προβλεπόμενων διατάξεων και δηλώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος