Σάμος: Γιατί πατάει “φρένο” η Γαλάζια Ελευθερία στη Σάμο – Χρ. Στεφανάδης: Τα εμβόλια είναι ασφαλή (audio)

Δυστυχώς η Σάμος παραμένει σε χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και από ότι φαίνεται αυτό θα συνεχιστεί καθώς σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχε ο Βουλευτής του Νομού, Χριστόδουλος Στεφανάδης, από τον Γ.Γ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας κ. Θεμιστοκλέους, η Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» δε θα υλοποιηθεί τουλάχιστον την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Συγκεκριμένα ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι για τους εμβολιασμούς των 4300 δόσεων που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν, θα έφταναν στο νησί 25 γιατροί από διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Ωστόσο δεδομένης της πολύ μικρής συμμετοχής, μόλις 110 άτομα, η πλατφόρμα «έκλεισε» προσωρινά. Ανέφερε ακόμη ότι στο Καρλόβασι υπάρχουν περίπου 300 ελεύθερα ραντεβού και μπορούν οι πολίτες άμεσα να τα κλείσουν.

Ο Γ.Γ του Υπουργείο διαβεβαίωσε τον Βουλευτή Σάμου ότι αν και εφόσον υπάρξει αυξημένη ζήτηση θα ξανά ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα και θα διεξαχθούν οι εμβολιασμοί, ενδεχομένως, με μικρή αναβολή στο εμβολιαστικό κέντρο που δημιουργήθηκε με την επιμέλεια του Δήμου Ανατολικής Σάμου στον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Στεφανάδης: Είναι το μόνο όπλο που έχουμε έναντι του ιού

Ο κ. Στεφανάδης σε ανάρτηση του στο προσωπικό του προφίλ τόνισε για μία ακόμη φορά ότι τα διαθέσιμα εμβόλια είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και είναι το μόνο όπλο που έχουμε σήμερα για την προστασία από τον κορονοϊό.

«Αυτή η άποψη δεν είναι αυθαίρετη, αλλά βασίζεται σε αδιάσειστα επιστημονικά δεδομένα και στοιχεία που έχουν προκύψει από εκατοντάδες εκατομμύρια εμβολιασμούς που έχουν γίνει παγκόσμια. Στο νησί μας, στη Σάμο, δυστυχώς το ποσοστό μέχρι σήμερα των εμβολιασμένων πολιτών δεν ξεπερνά το 35 %, ποσοστό που μας κατατάσσει στις χαμηλότερες θέσεις πανελλήνια. Πιστεύω ότι αντιλαμβανόμαστε όλοι τη σοβαρότητα του θέματος, δηλαδή να είναι και να παρουσιάζεται η Σάμος ως περιοχή με πολύ μικρό αριθμό εμβολιασμένων κατοίκων. Αυτό όπως είναι αντιληπτό έχει τεράστιες επιπτώσεις πέρα από την υγεία των κατοίκων, που είναι ο πρωταρχικός στόχος, και στην εικόνα του νησιού ως τουριστικός προορισμός με πολύ δυσμενείς επιπτώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έκκληση να εμβολιαστούν από το διοικητή του νοσοκομείου

Τον ιδιαίτερο προβληματισμό του εξέφρασε ο διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου, Νίκος Στεφανής, σχετικά με τις ανακοινώσεις του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας κ. Θεμιστοκλέους, που αφορούν στους εμβολιασμούς και το πολύ χαμηλό ποσοστό των εμβολιασμένων στο νησί. Ο κ. Στεφανής σε σχετική ανακοίνωση κάνει αναφορά στις έξι εμβολιαστικές γραμμές που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Δύο γραμμές στο Γ.Ν Σάμου με το εμβόλιο της PFIZER, μία γραμμή στο Κέντρο Υγείας Σάμου με το εμβόλιο της PFIZER, δύο γραμμές στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου με το εμβόλιο της JOHNSON & JOHNSON και μία γραμμή στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου με το εμβόλιο της ΑSTRA ZENECA.

Η πληρότητα, σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου που αφορά τις εμβολιαστικές γραμμές του Γ.Ν. Σάμου και του Κέντρου Υγείας Σάμου με το εμβόλιο της PFIZER είναι υψηλή ενώ η πληρότητα στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου με το ΑSTRA ZENECA είναι πολύ χαμηλή και λίγο πιο αυξημένη στα εμβόλια της JOHNSON & JOHNSON.

Τέλος ο κ. Στεφανής απευθύνει έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν ώστε όλοι να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος και στην ανοσία που πρέπει να αναπτύξει η Σάμος.

Συνέντευξη Χρ. Στεφανάδη στη Δήμητρα Λαχουρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος