Σάμος: Η Νησιωτικότητα στο επίκεντρο του συνεδρίου της ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Στο εμβληματικο μουσειο ναυπηγικών και ναυτικών τεχνών του Αιγαίου που εδρεύει στο Ηραίο της Σάμου πραγματοποιείται το συνέδριο με θέμα τη νησιωτικότητα και βιώσιμη γαλάζια οικονομία προς μία νησιωτική πολιτική συνοχής με όχημα τις ενωσιακές χρηματοδοτήσεις.

“Το υπουργείο Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής έχει διαμορφώσει ένα νέο εθνικό Πλαίσιο για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιώτικο χώρο. Πρέπει να δοθεί περιεχόμενο στη νησιωτικότητα είναι το παράδειγμα που έχουμε χρησιμοποιήσει στην Ευρωπαϊκή επιτροπή για την ανάγκη για περισσότερη Ευρώπη, κοντά στους πολίτες” ανέφερε ο ΓΓ Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής Μανώλης Κουτουλακης.

Το περίγραμμα των χρηματοδοτήσεων μέσα από το ΕΣΠΑ παρουσίασε ο γενικός γραμματέας δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου ανάπτυξης και Επενδύσεων Δημήτρης Σκάλκος “Εκεί έρχονται να βοηθήσουν και τα προγράμματα του ΕΣΠΑ τη νέα προγραμματική περίοδο έχουμε πολλούς πόρους που θα κατευθυνθούν σε αυτήν την ονομαζόμενη γαλάζια οικονομία μιλώντας συνολικά μπορούμε να αναφέρουμε ένα ποσό που φτάνει οριακά και υπερβαίνει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ” .

Στα θετικά μηνύματα τα οποία καταγράφει το υπουργείο τουρισμού αναφέρθηκε η γενική γραμματέας τουριστικής πολιτικής και ανάπτυξης του υπουργείου τουρισμού Ολυμπία Αναστασοπούλου: “Πρέπει να πω ότι όπως όλοι γνωρίζετε τα πρώτα στοιχεία για τον τουρισμό μας είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά ήδη χθες είχαμε και το περιφερειακό συμβούλιο τουρισμού που ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα για τον Απρίλιο από την τράπεζα της Ελλάδας και είδα ότι έχουμε κατακόρυφες αυξήσεις τόσο στις αφίξεις των ταξιδιωτών περίπου 800% σε σχέση με πέρυσι όσο και στις πραγματικές εισροές χρημάτων που πλησιάζει και το 1000%”.

“Αλλο να γίνονται συνεδριάσεις και διαβουλεύσεις στα γραφεία της Αθήνας και άλλο εδώ στον τόπο που πρέπει να αναπτυχθεί σημείωσε με εμφαση ο  βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης. Η Σάμος. επιλέχτηκε προκειμένου να στηριχθούν και να αναδειχθούν οι τοπικές ιδιαιτερότητες της ως παράδειγμα για όλες τις νησιωτικές περιοχές . Πιστεύω ότι είναι κάτι πρωτόγνωρο  για τη Σάμο και θα ήθελα και δημόσια να τους ευχαριστήσω όλους δήλωσε ο Βασίλης Πανουράκης αντιπεριφερειάρχης Σάμου

Η συμμετοχή στο συνέδριο που πραγματοποιείται στη νησιωτική Σάμο δίνει τη δυνατότητα βιωματικής προσέγγισης στους ανθρώπους που λαμβάνουν αποφάσεις για τους ευρωπαϊκούς πόρους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος